firmek Posted April 23, 2010 Report Posted April 23, 2010 Witam, Ponieważ sealanty maja opinie dobrze spisujących się na jasnych lakierach, zastanawiam się nad wyborem jednego z trzech wymienionych w tytule środków. W najbliższym czasie planuje wykorzystanie: 1. SwirlX 2. Poorboy's White Diamond 3. - sealant Poorboy's - 4. Poorboy's Natty's Red Czy taka kombinacja jest sensowna jeśli celem jest tylko i wyłącznie uzyskanie lepszego efektu?. Tak sobie myślę że w przypadku sezonu letniego PB EX sealant with carnuba byłby lepszym rozwiązaniem i dodał troszeczkę więcej do wyglądu od czystego sealantu PB EX-P - chociaż nie jestem pewny czy na jasnym lakierze EX będzie rzeczywiście lepiej wyglądał niż EX-P. Z drugiej strony tak sobie myślałem, że ponieważ mam jeszcze sporą butlę AG SRP, na zimę mógłbym spróbować zestawu: 1. AG SRP 2. - sealant PB EX-P lub AG EGP 3. Collinite 915 Czy jest sens w dokładaniu sealantu pomiędzy PB WD a Natty's Red jeśli celem jest tylko i wyłącznie poprawienie wyglądu? Jeśli tak to będąc konsekwentnym dobrze było by wybrać coś z oferty PB. Tylko czy sealant PB współgrał by również dobrze z AG SRP i Collinite?
szlacht Posted April 26, 2010 Report Posted April 26, 2010 Witam, Ponieważ sealanty maja opinie dobrze spisujących się na jasnych lakierach, zastanawiam się nad wyborem jednego z trzech wymienionych w tytule środków. W najbliższym czasie planuje wykorzystanie: 1. SwirlX 2. Poorboy's White Diamond 3. - sealant Poorboy's - 4. Poorboy's Natty's Red Czy taka kombinacja jest sensowna jeśli celem jest tylko i wyłącznie uzyskanie lepszego efektu?. Tak sobie myślę że w przypadku sezonu letniego PB EX sealant with carnuba byłby lepszym rozwiązaniem i dodał troszeczkę więcej do wyglądu od czystego sealantu PB EX-P - chociaż nie jestem pewny czy na jasnym lakierze EX będzie rzeczywiście lepiej wyglądał niż EX-P. Z drugiej strony tak sobie myślałem, że ponieważ mam jeszcze sporą butlę AG SRP, na zimę mógłbym spróbować zestawu: 1. AG SRP 2. - sealant PB EX-P lub AG EGP 3. Collinite 915 Czy jest sens w dokładaniu sealantu pomiędzy PB WD a Natty's Red jeśli celem jest tylko i wyłącznie poprawienie wyglądu? Jeśli tak to będąc konsekwentnym dobrze było by wybrać coś z oferty PB. Tylko czy sealant PB współgrał by również dobrze z AG SRP i Collinite? firmek, jeśli chcesz lepsze wizualne efektu, nałóż osobno czysty sealant i naturalny wosk. Obydwa zestawy, które wymieniłeś są sensowne, jeśli nie zależy Ci na ochronie, pominąłbym sealant. Co do stricte wyglądu polecam przelecieć wszystkie elementy pod koniec pracy Spray & Gloss ze stajni PB - odczekaj parę godzin po nałożeniu ostatniej wartwy wosku - będziesz zadowolony
firmek Posted April 26, 2010 Author Report Posted April 26, 2010 Ok, chyba kupie EX-P. Mam tylko jeszcze pytanie czy EX-P zwiąże się z SRP?
firmek Posted April 29, 2010 Author Report Posted April 29, 2010 Dzisiaj dodatrl do mnie EX-P. Co ciekawe na opakowaniu jest napisane zaby zostawic produkt do wyschniecia lub w celu uzyskania lepszego polysku nawet 30-60 minut . Jutro sprawde efekt EX-P w kanapce pomiedzy White Diamond i Natty's Red. Troche pozniej zobacze czy da sie go ozenic z SRP
vanquisz Posted May 3, 2010 Report Posted May 3, 2010 EX-P ma płynną konsystencje, polecam dobrze wszcząsnąć. firmek, ja stosuje SRP>EX-P>Natty's Blue i nie zauważyłem czegoś niepokojącego.
SzaKal Posted August 11, 2011 Report Posted August 11, 2011 firmek, i jak tam Poorboy's World EX-P ?? zadowolony ??
Recommended Posts