Jump to content

Firmy Wurth i Forch - opinie

powerarmor

Recommended Posts

Zastanawiam się nad kupnem środków tych firm. Czy ktoś miał z tym styczność? Sprzedawca bardzo zachwala..

Konkretnie myślałem nad zestawem do czyszczenia skóry Forch składającym się z preparatu do czyszczenia i impregnatu..

Linku do aukcji niestety nie mogę wkleić gdyż jest to niezgodne z regulaminem :)

Zastanawiam się nad kupnem środków tych firm. Czy ktoś miał z tym styczność? Sprzedawca bardzo zachwala..

Konkretnie myślałem nad zestawem do czyszczenia skóry Forch składającym się z preparatu do czyszczenia i impregnatu..

Linku do aukcji niestety nie mogę wkleić gdyż jest to niezgodne z regulaminem :)

Nie wiem jak z produktami do skory ale generalnie uzywam bardzo duzo preparatow z WURTHA i jestem zadowolony (zmywacz do zasniedzialych konektorow, oleje, smary, odtluszczacze. koncentrat plynu do spryskow, itp itd)

• 3 weeks later...

Znalazłem w domu mleczko do skóry Wurth. Niby dwa w jednym: do czyszczenia i konserwacji.

Śmierdzi chemią, dość nieprzyjemnie, konsystencja sprzyja nakładaniu i wcieraniu. Niestety ani to dobrze nie czyści, ani dobrze nie konserwuje. Smrodku ciężko się potem pozbyć, potrafią zostać białe smugi, a skórka się przez jakiś czas lepi.

Z Wurth zdecydowanie mogę polecić Aktywną piankę do mycia szyb(używam od jakis 2 lat jest naprawdę skuteczna,swietnie czyści), oraz sztyft do konserwacji gumy-tegoroczna zima zadnych kłopotów z uszczelkami i nie zawiera silikonu.

• 9 months later...
Z Wurth zdecydowanie mogę polecić Aktywną piankę do mycia szyb(używam od jakis 2 lat jest naprawdę skuteczna,swietnie czyści), oraz sztyft do konserwacji gumy-tegoroczna zima zadnych kłopotów z uszczelkami i nie zawiera silikonu.

Ja dołączam się do opinii, aktywna piana bardzo skuteczna, polecam ją również motocyklistom bo świetnie radzi sobie z rozbryzganymi insektami na szybce w kasku ;) Preparaty Wurtha bardzo dobrze sprawdzają się w "warsztatowym zaciszu". Odtłuszczanie, likwidacja pisków i skrzypień, smarowanie itp. Do preparatów tego typu użyteczności dołączyłbym również 3M oraz Bernera, które sam używam.

Wg mnie berner robi lepsze produkty za mniejszą cenę, próbowałem wurtha i forcha i bernera także nie pisze opini z kosmosu :) Generalnie wszystkie te produkty są bardzo podobne, ale jeśli chodzi o porównanie jakość do ceny to wygrywa berner

• 1 year later...

ja sie dopiszę ze środkiem do czyszczenia alufelg wurth - bardzo dobry, żrący - jak sie nakłada to pali na skórze, ale czyści przednio. Porównanie do sonaxa i innych marketowych na duży +

• 1 month later...

Rosemeyer, wręcz przeciwnie, jest bardzo wydajna.

Wydajność jeszcze wzrasta jeśli dokupisz "atomizer" Wurtha (mnie cena przeraziła i go nie mam) :D który działa wyśmienicie, dozuje minimalne ilości i pasta nie zanieczyszcza się tak jak w wypadku nabierania jej ręką z baniaczka.

Znajomi mechanicy u których użyłem jej pierwszy raz z 10 lat temu nie przestają jej zachwalać do dziś.

Oczywiście skubani mają atomizer i oryginalny wieszak ścienny :)