mker Posted November 10, 2018 Report Posted November 10, 2018 Cześć, mam na stanie jako myjke tylko Karchera K2. Na forum znalazłem, że daje rade w połączeniu z pianownicą PA, więc kupiłem. Dziś pierwszy test z ADBL Yeti w proporcjach 1:9. Pełny zbiornik pianownicy - 1l. Niestety, zamiast piany było gęste mleko. Chemia ubywała bardzo powoli. Na całe auto poszło ok 200ml. Później było tylko gorzej. Jak zostało ok 600ml, to już w ogóle piany nie było tylko woda. Pianownica skręcona maksymalnie na '-'. Dalej, wylałem to co zostało i zrobiłem test na 1:1 (po 100ml). Znowu sama woda, ale jak obróciłem lance do góry dnem, zaczęła robić się piękna piana, niestety tylko przez kilka sekund - później sama woda. Powrót do normalnej pozycji na chwile i znowu obrót do góry dnem - piękna piana. Macie jakiś pomysł co jest nie tak z pianownica lub myjką ? Niestety nie mam za bardzo możliwości testu z inną myjką obecnie. Dodam, że obracanie pokrętłem +/- na lancy nie daje efektu. Strumień wody jest taki sam zarówno z zbiornikiem jak i 'na sucho'. Pozdrawiam
sadam55 Posted November 15, 2018 Report Posted November 15, 2018 A regulowales? Jesli pokretlo nic nie dahe, to musi byc gdzies jakis paprochWysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu TapatalkaA sory, regulowales, przeoczylem. U mnie dwa razy tak sie zdarzylo, zawsze pomagalo czyszczenie, czasem trzrba bylo rozkrecac czesc.Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
mker Posted November 16, 2018 Author Report Posted November 16, 2018 Tyle, że to całkiem nowa pianownica i ten problem wystąpił przy pierwszym użyciu ;/ Jutro jeszcze potestuje. Jeśli nie uda mi się dojść do ładu to będę reklamował.
Recommended Posts