invigilati Posted September 22, 2018 Report Posted September 22, 2018 Witam. Tak poza konkursem i czymkolwiek związanym z samochodami.. Pojawiły mi się chęci i potrzeba by wyprać materac znajdujący się na łóżku. Oczywista sprawa, nie mogę go rozebrać, nie mogę go wrzucić do pralki, cokolwiek. Czy ktoś się spotkał z takim tematem, może coś mi doradzić, jak do tego się zabrać etc. Mam doświadczenie hobbystyczne - tak to nazwę, piorę samochody, kanapy, fotele - ale materac taki na łóżku z warstwa wierzchnią tak jakby dodatkowo wyścieloną jeszcze nie miałem okazji pracować. Nie chciałbym go przemoczyć, by śmierdział, cokolwiek.. :) Pozdrawiam, mam nadzieje ze wybrałem odpowiedni dział :)
Romanesku Posted September 22, 2018 Report Posted September 22, 2018 Ja czyscilem pianķą do tapicerki materiałowej. Pzdr.
invigilati Posted September 22, 2018 Author Report Posted September 22, 2018 Ja bym preferował go wyprać ekstrakcyjnie, by wciagnac ten syf.. ale nie chciałbym zaszkodzić, niby widziałem filmiki na YT, ale sam do końca mam mieszane uczucia. Boje się ze przemocze materiał, skiśnie czy cokolwiek.
Szpako99 Posted September 25, 2018 Report Posted September 25, 2018 Pogoda za oknem już nie rozpieszcza, jeszcze miesiąc temu to byłby dobry pomysł. Dla odświeżenia dobra będzie pianka do dywanów, a w następnym roku wypierzesz ekstrakcyjnie.
Recommended Posts