Jump to content

Zmycie kleju po ciężarkach wyważających

fonnes

Recommended Posts

Zapytam żeby nie kombinować ;)

Czy zmywał ktoś klej pozostający po ciężarkach wyważających

klejonych do wewnętrznej strony felgi???

Jeżeli tak, to jaka jest najlepsza chemia do tego celu :idea:

Zapytam żeby nie kombinować ;)

Czy zmywał ktoś klej pozostający po ciężarkach wyważających

klejonych do wewnętrznej strony felgi???

Jeżeli tak, to jaka jest najlepsza chemia do tego celu :idea:

Ja ostatnio się z tym męczyłem - benzyną ekstrakcyjną było bezpiecznie, ale bardzo żmudnie... szybciutko sobie radził z resztkami gąbki i kleju Aceton... ale trzeba ostrożnie bo miejscami mam wrażenie, że sobie też "radził" z klarem farby!

Najszybciej szło po zmoczeniu benzyną i zeskrobywanie jakimś miękkim plastikiem.

Najszybciej szło po zmoczeniu benzyną i zeskrobywanie jakimś miękkim plastikiem.

Dokładnie. Ja mocze obficie benzynką i zeskrobuję jaką kartą plastikową(ze stacji benzynowej czy nawet dowodem osobistym mozna :-] ),potem jeszcze dokladne przemycie tego miejsca aby dokladnie usunąć klej benzyną i jest pięknie.A dalej to już wiadomo ;)

podłącze się, jakim domowym sposobem zdjąć z lakieru (dokładnie z dokładek progów auta) resztki kleju,które zostały po zdjęciu naklejek? ekstrakcyjna i trochę siły? rozumiem, że z acetonem nawet nie podchodzić? :-]

• Administrator

smalec, szkoda że nie robiłeś tego od razu po zdjęciu naklejek, bo idzie dużo łatwiej, z resztą jeśli odpowiednio mocno podgrzejemy naklejke i pomożemy sobie np. kartą kredytową albo cienką żyłką to kleju nic nie zostaje, wszystko ładnie odchodzi.