fonnes Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zapytam żeby nie kombinować Czy zmywał ktoś klej pozostający po ciężarkach wyważających klejonych do wewnętrznej strony felgi??? Jeżeli tak, to jaka jest najlepsza chemia do tego celu
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Mirek , mi zmywali benzyną. co od kół.
fonnes Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 mi zmywali benzyną Taką zwykłą ekstrakcyjną???
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Tak. Przynajmniej butelka była od ekstrakcyjnej. A nie sądzę, że cos innego do niej wlali. Ten klej wcale nie jest mocny.
Andrzejsr Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zapytam żeby nie kombinować Czy zmywał ktoś klej pozostający po ciężarkach wyważających klejonych do wewnętrznej strony felgi??? Jeżeli tak, to jaka jest najlepsza chemia do tego celu Ja ostatnio się z tym męczyłem - benzyną ekstrakcyjną było bezpiecznie, ale bardzo żmudnie... szybciutko sobie radził z resztkami gąbki i kleju Aceton... ale trzeba ostrożnie bo miejscami mam wrażenie, że sobie też "radził" z klarem farby! Najszybciej szło po zmoczeniu benzyną i zeskrobywanie jakimś miękkim plastikiem.
Marco Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Najszybciej szło po zmoczeniu benzyną i zeskrobywanie jakimś miękkim plastikiem.Dokładnie. Ja mocze obficie benzynką i zeskrobuję jaką kartą plastikową(ze stacji benzynowej czy nawet dowodem osobistym mozna ),potem jeszcze dokladne przemycie tego miejsca aby dokladnie usunąć klej benzyną i jest pięknie.A dalej to już wiadomo
smalec Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 podłącze się, jakim domowym sposobem zdjąć z lakieru (dokładnie z dokładek progów auta) resztki kleju,które zostały po zdjęciu naklejek? ekstrakcyjna i trochę siły? rozumiem, że z acetonem nawet nie podchodzić?
Marco Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 smalec, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=1621
smalec Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 znam temat, chodziło mi o domowe sposoby spróbuję benzyną w takim razie, ale dzięki za linka.
Administrator Evo Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 smalec, szkoda że nie robiłeś tego od razu po zdjęciu naklejek, bo idzie dużo łatwiej, z resztą jeśli odpowiednio mocno podgrzejemy naklejke i pomożemy sobie np. kartą kredytową albo cienką żyłką to kleju nic nie zostaje, wszystko ładnie odchodzi.
emes Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Ja usuwałem ten klej po ciężarkach (takie coś jak pianka) olejem napędowym (dla rozmiękczenia) oraz plastikową skrobaczką do szyb... Efekt OK.
Rekomendowane odpowiedzi