lad Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Panowie przymierzam się do wykonania korekty w moim samochodzie. Pacjent to Renault Laguna III PH2 kolor szary kasjopeja. wieczorem mogę podać dokładne oznaczenie koloru. Jako że jest to dopiero drugie auto które poleruje a pierwsze do którego podchodzę maszyną DA mam do was kilka pytań. Dysponuje: Maszyna DA BP-5119 Pady: 180mm twardy, średni i miękki ( dostarczone przez producenta maszyny), przekładka średnia flexipads 125mm i po 2szt padów flexipads 135mm ( biały twardy, pomarańczowy średni i żółty miękki), przekładka miękka flexipads 75mm i po 2szt padów flexipads 80mm ( biały twardy, pomarańczowy średni i czerwony ultra miękki) Pasty: Meguiar's UC, Poorboys SSR1, SSR2,5, SSR3 Pasty poorboys które posiadam mają już ok 6 lat, zauważyłem że na powierzchni skropliła się woda, bezpiecznie jest ich używać po takim okresie czasu? Lakier jest ogólnie w dobrym stanie ale w świetlówkach widoczne są gdzieniegdzie zarysowania, poza tym jest trochę drobnych kulistych rys. Początkowo chciałem robić one step Meguiar's UC na pomarańczowym padzie. ewentualnie jeśli będzie potrzeba poprawić to UC + miękki pad, ale teraz zastanawiam się czy to będzie wystarczające żeby pozbyć się głębszych rys. Jak waszym zdaniem najlepiej podejść do tematu? Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje dotyczące lakierów renault vs maszyna DA
paperson Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2018 @lad spróbuj, nic nie tracisz. Zawsze możesz dokupić jakąś pastę. Zmiejszaj dokładnie pastę, którą masz. Jeśli dodatkowo nie widzisz niepokojących zmian konsystencji, to krzywdy szczególnie na DA nie zrobisz.
Luki_m Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2018 Zawsze możesz sobie kupić nowe pasty, koszt 250ml około 60zł ( np. Sonax EX04-06 pasta wykończeniowa pod DA ). Spróbuj one stepem, a jak nie to dwuetopawą zrób.
Rekomendowane odpowiedzi