Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam prosiłbym o radę 
Chodzi o reflektory w Mercedesie c w 204 
Nie są w najgorszym stanie lecz chciałbym poprawić ich estetykę oraz okleić folia ochronna .
Jakie czynności dokonać aby nie pogorszyć ich stanu oraz jakich środków użyć ?Posiadam maszynkę DA prosiłbym o dobór past gąbek ew. papierów potrzebnych do prac
Z góry dziękuje

pobrany plik (1).png

pobrany plik (2).png

pobrany plik.png

Posted

Ja użyłem gotowego zestawu "ręcznego" quixx repair system. Co prawda Twoja DA się do tego nie przyda ale z czystym sumieniem mogę polecić.
W zestawie jest parę gradacji papieru ściernego kończąc na 5000, pasta polerska, klocek do papieru i filtr w płynie do zabezpieczenia przeciw UV.
Efekt końcowy bardziej niż dobry.

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...
Posted

ja na ksenoncostam bym nic nie kupil nawet jakby mieli za darmo i byli jedyni w Polsce a ja miałbym łojówki zamiast reflektorów, a to z powodu nachalnej reklamy wszedzie, np z innego forum:

Widzę, ze kilka osób nie jest przekonana do regeneracji, a ja wręcz przeciwnie. 
Moim zdaniem lepiej zregenerować niż kupić zamiennik (no może, że komuś nie żal 
wydać dużo kasy na oryginał). Ja swoje z zregenerowałem i jestem zadwolony 
z efektu. Odbłyśnik zrobili mi w www xenon24 eu za kucją (dostałem gotowy, 
a swój odesłalem później). Jestem już jakiś czas po regeneracji i jakość 
jazdy się nie zmienia.

Ja tam odbłyśniki zamówiłem na www xenon24 eu. Szybko dostałem paczke z gotowymi do założenia, 
a zużyte wysłałem po wszystkim (wybrałem opcję za kaucją). Teraz widzę różnicę w jeździe! 
i taniej mnie to wyszło niż kupienie nowych, oryginalnych.

Pewnie tyle czasu poswiecacie na zawracanie gitary po forach ze na regeneracje porządną już go nie starcza, ja mówię NIE 😄