michael9091 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2018 Witam serdecznie Ma ktoś jakiś pomysł jak uratować tą felgę ? Przetarcia nie są zbyt głębokie, lecz rozległe. Nie chciałbym ich spisywać na marne tylko z tego powodu, że zniszczona jest tylko jedna sztuka. Miał ktoś może do czynienia z renowacją tej felgi ? aby uzyskać efekt jak było oryginalnie, czyli tak jak po toczeniu ? Lub może kogoś polecić z Wrocławia i okolic ? A może macie na sprzedaż 1 sztukę ? :) Z góry dziękuję za każdą podpowiedź Pozdrawiam Michał
DaV Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2018 Można przetoczyć, można wyszlifować rysy i uzupełnić je szpachlą a następnie całość pomalować. Jeśli chcesz się mocno trzymać oryginału to tylko przetoczenie ale fachowcy od tokarek konwencjonalnych będą ci kręcić nosem bo kształt jest wklęsły a tutaj trzeba przetoczyć po całości felgę
zdanek Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 @michael9091 szukaj drugiej takiej używki
PRZEEMAS Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 Jak chcesz zrobić na oryginał to zostaje tylko toczenie cnc.
DaV Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 Jak ci się nie chce bawić w szpachlowanie i malowanie to szukaj drugiej. Wpierw nie zaszkodzi skontaktować się z jakąś firmą, która zajmuje sie renowacją felg. Pewnie mają zaprzyjaźnione warsztaty obróbki skrawaniem to może w ludzkiej cenie coś by poradzili na te uszkodzenie.
michael9091 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 No właśnie, kupno używki, jednej sztuki jest trochę utrudnione, bo mało kto sprzedaje po jednej sztuce, a jak już sprzedają, to za duże pieniądze. Koszt 1 szt. to około 550 zł widziałem gdzieś najtańsze, a cały komplet gdzieś za 1400 zł był. Także średnio. Wczoraj i dzisiaj objechałem pare firm, najtaniej renowacja to 450 zł za sztukę. Liczą sobie sporo, ja to rozumiem, na tym polega ich zarobek. Naprawiają jedną rzecz i się za nią cenią. Dlatego pomyślałem, żeby ktoś kto spawa, wykonał mi napawanie, a do kogoś innego na przetoczenie. Taki zabieg w sumie chyba powinien wyjść najtaniej, bo nie oddaje produktu do firmy stricte się tym zajmującej i nie czekam na gotowe tylko jeżdżę i załatwiam wszystko sam Co o tym myślicie ? Jakieś jeszcze pomysły ?
zdanek Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 @michael9091 Po co kombinujesz? Warto jest dla 150zł oszczędności? Dolicz sobie paliwo, Twój zmarnowany czas i wyjdzie na to samo. Kupisz drugą używkę, 550zł to nie jest dużo jak na oryginał felgę z GTI, jaki to rozmiar, 17 czy 18? I nie naprawisz tego tak żeby nie odróżniało się od reszty kół
attur Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 kup komplet za 1400 sprzedaj 3 po 550 i bedziesz jeszcze do przoduWysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 1
MlodyKoguT Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 @zdanek z tego co kojarzę to od 18 cali zaczynaly sie toczone w ten sposob bo 17 mialy ciut inny ksztalt
sebek1993 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 Widać na zdjęciu, że jest to 18"
michael9091 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 Co racja to racja, średnio opłacalne i nie efektywne. Jednak znalazłem firmę, które zdeklarowała się naprawić mi tą felgę za 300 zł, także tak też postąpiłem. Zobaczymy rezultat. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi