Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Ma ktoś jakiś pomysł jak uratować tą felgę ? Przetarcia nie są zbyt głębokie, lecz rozległe. Nie chciałbym ich spisywać na marne tylko z tego powodu, że zniszczona jest tylko jedna sztuka.

Miał ktoś może do czynienia z renowacją tej felgi ? aby uzyskać efekt jak było oryginalnie, czyli tak jak po toczeniu ? 
Lub może kogoś polecić z Wrocławia i okolic ?
A może macie na sprzedaż 1 sztukę ? :)

Z góry dziękuję za każdą podpowiedź

Pozdrawiam

Michał

IMG_0001.jpg

IMG_0003.jpg

IMG_0005.jpg

IMG_0008.jpg

Opublikowano

Można przetoczyć, można wyszlifować rysy i uzupełnić je szpachlą a następnie całość pomalować. Jeśli chcesz się mocno trzymać oryginału to tylko przetoczenie ale fachowcy od tokarek konwencjonalnych będą ci kręcić nosem bo kształt jest wklęsły a tutaj trzeba przetoczyć po całości felgę 🙂 

Opublikowano

Jak ci się nie chce bawić w szpachlowanie i malowanie to szukaj drugiej. Wpierw nie zaszkodzi skontaktować się z jakąś firmą, która zajmuje sie renowacją felg. Pewnie mają zaprzyjaźnione warsztaty obróbki skrawaniem to może w ludzkiej cenie coś by poradzili na te uszkodzenie.

Opublikowano

No właśnie, kupno używki, jednej sztuki jest trochę utrudnione, bo mało kto sprzedaje po jednej sztuce, a jak już sprzedają, to za duże pieniądze. Koszt 1 szt. to około 550 zł widziałem gdzieś najtańsze, a cały komplet gdzieś za 1400 zł był. Także średnio.

Wczoraj i dzisiaj objechałem pare firm, najtaniej renowacja to 450 zł za sztukę. Liczą sobie sporo, ja to rozumiem, na tym polega ich zarobek. Naprawiają jedną rzecz i się za nią cenią. 

Dlatego pomyślałem, żeby ktoś kto spawa, wykonał mi napawanie, a do kogoś innego na przetoczenie. Taki zabieg w sumie chyba powinien wyjść najtaniej, bo nie oddaje produktu do firmy stricte się tym zajmującej i nie czekam na gotowe tylko jeżdżę i załatwiam wszystko sam

Co o tym myślicie ? Jakieś jeszcze pomysły ? 

Opublikowano

@michael9091 Po co kombinujesz? Warto jest dla 150zł oszczędności? Dolicz sobie paliwo, Twój zmarnowany czas i wyjdzie na to samo. Kupisz drugą używkę, 550zł to nie jest dużo jak na oryginał felgę z GTI, jaki to rozmiar, 17 czy 18? I nie naprawisz tego tak żeby nie odróżniało się od reszty kół 😉

Opublikowano

kup komplet za 1400 sprzedaj 3 po 550 i bedziesz jeszcze do przodu

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano

Co racja to racja, średnio opłacalne i nie efektywne. 

Jednak znalazłem firmę, które zdeklarowała się naprawić mi tą felgę za 300 zł, także tak też postąpiłem. Zobaczymy rezultat.

Dzięki 🙂