kowloonwax Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 Witam. Jakoś miesiąc temu zakupiłem sobie Allegrini Pure Air Spray no i go wykorzystałem zgodnie z instrukcją. Wydaje mi się że jeszcze przy okazji tego "bombowania" powinienem wymienić filtry kabinowe (czego nie zrobiłem). Od tamtej pory z nawiewu wydobywa się nieprzyjemny zapach (tylko przy wyłączonej klimatyzacji,przy włączonej jest bajka). Jak sobie z czymś takim poradzić? I w sumie to czemu tak się stało? e39 jeżeli to w czymś pomoże.
menior Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 Podlaczam sie pod pytanie @kowloonwax bo po ostatnim "bombowaniu" mam podobny efekt a filtr kabinowy byl zmieniony miesiac wczesniej
Trewas Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 Proponuję wyciągnąć filtr, odkurzyć to miejsce z kurzu, liści i wszystkiego innego co tam zalega. Potem sprawdzić czy odpływ jest drożny i udrożnić. Wyczyścić dokładnie cała obudowe filtra razem z parownikiem - najlepiej wodą zmieszaną z ludwikiem w spryskiwaczku i gąbką trzeć, ale ostrożnie żeby nic nie uszkodzić . Włączyć nawiewy żeby wyschło i ewentualne resztki wytrzeć do sucha. W moim przypadku pomogło. Potem można dodatkowo wspomóc się jakąś "bombą" żeby ładnie pachniało. 1
Rekomendowane odpowiedzi