Marek35 Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2018 Mam samochód (Audi C7 2017) niedawno sprowadzony z USA. Skóra na wygląd jest idealna, jednak na tylnej kanapie jedno z siedzisk ma bardzo twardą skórę (są ślady po wodzie od spodu). Próbowałem skórę nacierać najpierw zwykłymi mleczkami Turtle Wax, później olej do skór- nic się nie wchłonęło. A więc w dniu jutrzejszym demontuję skórę aby zastosować olej od wewnątrz. Problem jednak w tym że skóra jest na stałe zszyta z jakąś warstwą materiału od spodu- nie wiem filc czy coś w tym stylu. Czy nasączać razem z filcem? Rozcinać tą podszewkę i później zszywać, kleić? Olejt/ łuszcz do skór od wewnątrz będzie OK? (wielokrotnie stosowałem przy nie samochodowych sprawach kurtki itp)
piotr@sta Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 wosk od zewnątrz od colourlock? Tylko najpierw dobrze wyczyścić (colourlock strong) tak aby usunąć te wszystkie mleczka i oleje.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 3 Maja 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 Leather Oil od Carchem poradzi a kosztuje kilkanaście złotych, na dodatek teraz jest 15% rabat https://bestseller.pl/manufacturer/carchem/carchem-leather-oil-100ml.html
Rekomendowane odpowiedzi