EB84 Posted April 5, 2010 Report Posted April 5, 2010 Kolejna praca Czarny TT z 99 bardzo zmęczony samochód:/ aż 3 rożny lakiery ... Dużo głęboki rysy i odpryski. Zabieg polegał na wet-sanding cały samochód najpierw z papierem 1500 i później z 2500 Polerowanie z HEX CG żółty + Diamont cut 2.0, HEX CG zielony + Diamont Cut 1.5, HEX CG biały + Diamont Cut 2.0. Wykończenie z Rockett Polish z padem czerwonym HEX CG a końcu uzupełniłem ubytki (tylko największy) z Langka Nakładałem 2 x Collinite 476 ręcznie i z maszyną (pad czarny HEX CG) + Dodo Juice Blue Velvet ręcznie. Dressing na oponach, Felgi z Wheel Guard CG (dwa razy), polerowanie chromy z NTX Meguiar's, plastiki zewnętrzny ze sprajem Meguiar's. Oto zadowolony Michał Shot with DSC-V1 at 2010-04-02
Guest Posted April 5, 2010 Report Posted April 5, 2010 Bajerancki efekt udało Ci się osiągnąć. Pogratulować
piotres Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 Moglbys napisac w jaki sposob maszynowo nakladales colli 476 ? Jakos nie moge sobie tego wyobrazic , tzn jak nanosiles wosk na pad ??
Administrator Evo Posted April 14, 2010 Administrator Report Posted April 14, 2010 Możesz zdjąć pad z maszyny, a ze finishingowe pady są mega elastyczne to bez problemu można go wsadzić do puszki i poobrać odp ilosć wosku.
piotres Posted April 16, 2010 Report Posted April 16, 2010 Możesz zdjąć pad z maszyny, a ze finishingowe pady są mega elastyczne to bez problemu można go wsadzić do puszki i poobrać odp ilosć wosku. I bedziesz go tak ciagle sciagal i zakladal ? troche nie fajne ...szkoda ze juz mam resztke na dnie colli 476 bo bym jutro sprobowal aplikacji rotacja tego wosku .
Recommended Posts