Jump to content

Korekta lakieru - pomoc/ocena sytuacji - lakieru

Recommended Posts

Dzień dobry! :D Postanowiłem spróbować swoich sił z korektą/polerką lakieru. Mam Focusa MK3 z 2013r. i moim zdaniem mam bardzo zniszczony lakier - pełno mikro rysek które strasznie denerwują, no bo samochód jeszcze młody ale był ściorany na autostradach. Zamierzam zakup maszyny rotacyjnej K2 Masner i mam dwa dylematy: 1. Czy pasta Menzerny 3in1 tutaj sobie poradzi, jaką wybrać? 2.Czy pady z K2 dadzą rade? Zdjęcia słupka górnego drzwi i maski.

IMG_20180406_084805.jpg IMG_20180406_084846.jpg IMG_20180406_084907.jpg lakier1.jpg

Spoiler

Na ten stan to raczej musisz dwuetapową co najmniej korektę przeprowadzić. Możesz użyć Koch H8 + Koch antiholo, i pady NAT'a albo Flexipads. 

• Lubię to 1

11 minut temu, YOBACK napisał:

Na ten stan to raczej musisz dwuetapową co najmniej korektę przeprowadzić. Możesz użyć Koch H8 + Koch antiholo, i pady NAT'a albo Flexipads. 

Czy buteleczka 250 ml każdego ze specyfików starczy na kombiaka? A jesli chodzi o pady np flexipad to jaką wielkość i twardość wybrać? 

@exdablju 

Na 100% wystarczy taka butelka. Nawet na 4 takie auta powinna wystarczyć. Flexipads ja używam białego cuttingowego pada 135mm(ale to zależy jaki masz BP na polerce), a wykończeniowy do Antiholo możesz kupić jakikolwiek miękki. Czerwony/czarny NAT na przykład. Ogólnie po białej gąbce Flexi + Koch H8 nie będziesz miał tam za dużo do wykańczania bo nie pozostawia żadnego bałaganu u mnie taki zestaw.

• Dziękuję 1