Jump to content

Rysy po spotkaniu z latarnią

Jmr83

Recommended Posts

20180321_150549-1048x1862.jpg.f59a4d9bccb81cff873850f2feb2c12d.jpgWitam wszystkich forumowiczów,  

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc,  ostatnio cofając mym autem otarlem delikatnie o metalową latarnię.  Pacjent to Hyundai Tucson rocznik 2016 (zdjęcia w załączniku)   Mam pytanie jaką  metodę usunięcia tych defektów zastosować? Oglądałem filmy szkoleniowe z tego zakresu (mx Nowicki,  SWAGTV itp.) mówiące o samym polerowaniu lakieru  lub jego  matowieniu papierem ściernym. Pytam Was,  gdyż mój arsenał to tylko środki do  pielęgnacji  lakieru, i chciałbym wiedzieć co powinienem kupić by pozbyć się tych rys. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. 

20180321_150601-655x1164.jpg

Najpierw to porządnie to umuj i wyglinkuj ..zobaczysz ile masz roboty,

Mnie takie rzeczy schodzą po 2500 + menzerna 2.5 + średni pad... jeśli nie to robię inną kombinację ale powinno dać radę. 

Jeśli nie robiłeś takich rzeczy a samochód szanujesz i ma być dobrze... oddaj komuś. Naprawdę pewne rzeczy dla jednych proste, dla innych bez praktyki są trudne i często potrafią narobić większych szkód. Tym bardziej że widzę otarcie na załamaniu zderzaka i tam przesadzić wcale nie jest trudno.