Ari Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Dzięki uprzejmości Shiningcar miałem okazję porównać szczotkę IWheels z nową szczotką WaxPro. Z racji, że pogoda nie rozpieszcza postarałem się zrealizować test w cieplejszym niż mój garażu Pełna nazwa zawodników to D-Wash iWheels Brush Szczotka w kształcie stożka, dzięki której szybko i skutecznie wyczyścisz praktycznie każdy rodzaj/wzór felgi. Niewątpliwe zalety produktu to elastyczne, miękkie włosie, ergonomiczny uchwyt oraz gumowa końcówka, która zapobiega rysowaniu felg. Sugerowana cena: 44,90 zł Oraz WaxPRO Sulley Wheel Brush Szczotka dzięki której czyszczenie felg staje się łatwiejsze. Długie, sprężyste włosie delikatnie poruszy brud z metalowych powierzchni bez ich rysowania. Pozwala dotrzeć ponad 30cm w głąb felgi. Winylowa końcówka oraz gumowy kołnierz ochronny zapobiegają porysowaniu felgi. Sugerowana cena: 59,00 zł Tyle z opisów internetowych. Obie szczotki były nowe. Bezpośrednie szybkie porównanie No identyczne? Prawda? Po dłuższych i dokładniejszych oględzinach stwierdzić możemy, że minimalnie dłuższa jest szczotka od WaxPro. Różnią się długością druta, bo długość samego włosia jest identyczna. Po obmiarowaniu delikatną przewagę ma WaxPro, ale niezależne testy miękkości pierwsze miejsce przyznają iWheels Brush. Prawda [mention=5902]luq92[/mention] ?? Testy dokładności domywania trzeba by było sprawdzić na jakimś większym paździochu, mi do oceny i porównania musiały wystarczyć felgi strażackiej Navary, którą mam pod opieką z racji przynależności do OSP. Lubryfkację szczotek zapewnił kosmetyk En-Jee ze stajni Tenzi. Rozrobiony 1:10. Zaczynamy bez piany. Lekko pianujemy. Do boju wkracza iWheels Później WaxPro. W końcu spotkały się obie w mocno newralgicznym miejscu.Czy wejdą między felgę a klocki?? Oczywiście. Włosie elegancko dopasowuje się do wszystkich zakamarków. Troszkę się nam iWheels przybrudził. Zobaczymy czy się dobrze wypłucze. Zamoczenie, jeden ruch i czysta, WaxPro również Felga mimo, że była względnie czysta ładnie przejrzała. Nie skupiałem się na stricte wylizaniu jej, tylko sprawdzeniu szczotek w boju. Podmusowując: Szczotki są bliźniaczo podobne do siebie. Obie potrafią dotrzeć głęboko, włosie bardzo podobne, ze wskazaniem na minimalnie delikatniejsze w iWheels. Jak to bywa w przypadku takich szczotek, gumowa otoczka nie zapewnia ochrony przed "bryzganiem", więc lepiej zaopatrzyć się w gogle ochronne pracując nimi. Cenowo lepiej wypada iWheels o dokładnie 14 złotych 10 gr. Jeśli na siłę nie chcesz mieć szczotki kolorem zbliżonej do popularnego światowego lidera, to śmiało możesz brać szczotkę od D-Wash. Dziękuję sklepowi @ShiningCar za możliwość przetestowania produktu. 1
Rekomendowane odpowiedzi