Marcinello Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2018 Hej, Rozglądam się powoli za wiosennym pakietem zewnątrz + wewnątrz. Pacjent to Modeno MK5 Magnetic Grey - będzie to pierwsza jakakolwiek akcja poza myciem auta od nowości (2016r) Wiadra, szampony, piany, rękawice mam - zostają tylko zabawki pod zabezpieczenie lakieru + zabawa w środku. Trochę się bawiłem już w tym temacie i pracy ręcznej (BMW, więc nie było łatwo, w Fordzie też jest taki twardy lakier?) Po przegrzebaniu różnych wątków złożyłem coś takiego: 1. Mycie mycie i mycie tym co już mam 2. Glinka BILT HAMBER AUTO CLAY MEDIUM - producent twierdzi, że można użyć do tego zwykłej wody (czy lepiej coś dodatkowo dokupić albo wymieszać z szamponem?) - nie będzie za mocna ta glinka? 3. Meguiars Ulimate Compound 4. POORBOY'S WORLD PROFESSIONAL jako cleaner 5. POORBOY'S WORLD BLACK HOLE 6. Wosk Natty's RED 7. Zewnętrzne plastiki AUTO FINESSE REVIVE 8. Wewnętrzna tapicerka + plastiki ADBL INTERIOR WOW 9. Aplikator do UC i BH - tricolor 10. Aplikator piankowy do wosku x2 11. Aplikator mikrofibra do cleanera 12. Do szyb mam i akcesoria i ADBLa więc nie potrzebuję Czy taki zestaw byłby ok? Cena nie gra większej roli aczkolwiek też bez przesady chciałbym uzyskać jak najlepszy efekt wet look. Ewentualnie jak ktoś ma sprawdzone kosmetyki pod Fordowskie blachy lub coś co będzie lepsze do takiego grafitowego koloru to będę wdzięczny. Wosk mam aktualnie tego REDa ale ma już ok 3 lat więc nie wiem czy jeszcze się nada? Mógłbym spróbować czegoś nowego, a nawet chciałbym ale nie wiem czego - efekt ma być wow
menior Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2018 Stosując UC nie widzę większego sensu używać jeszcze cleanera Nattys na BH polezy bardzo krótko no chyba że to nie ma dla Ciebie znaczenia
Marcinello Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2018 @menior czyli UC i na to BH? Wosk już mi się znudził więc mogę zmienić Tylko na co? Ew i BH możemy zmienić - na coś co lepiej mi ogarnie laker.
menior Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2018 No jak koniecznie chcesz BH to może być ale BH nie jest od ogarnięcia lakieru bo to robi UC,BH to politura/glaze ma za zadanie wyciągnąć coś więcej,coś dodać do glossa ale skraca żywotność położonego wosku na nim ,A woskow masz do koloru do wyboru zależy czego oczekujesz ile chcesz wydać itp
Marcinello Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2018 Chce uzyskać jak najlepszy efekt lustra trochę kosztem żywotności wosku ale też nie tak, żebym go co weekend aplikował A do takich ciemnych lakierów coś poza BH albo coś lepszego? Wosk jak wyżej, jak najlepszy efekt wizualny - max 200zł
menior Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2018 To tak jak w wątku o woskach polecilbym od AW chyba w budżecie się zmiescisz,Jak nie to np.CG Pete's 53 lub coś innego z naturalnych
Rekomendowane odpowiedzi