Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Jestem nowy na forum i za bardzo nie wiem gdzie umieścić ten temat, przeczytałem już wiele poradników o czyszczeniu ekstrakcyjnym i małymi krokami chcę przejść z teorii do praktyki, domyślam się, ze jakość wody ma wpływ na czyszczone powierzchnie i na sprzęt, moje główne obawy to duża ilość kamienia w wodzie której używam na co dzień, widać to doskonale po osadzie w czajniku

Wiem, że osad kamienny w czajniku to rzecz normalna, ale w moim przypadku jego stężenie jest bardzo duże, woda pochodzi z przydomowej studni.

Zainwestowałem trochę pieniędzy w sprzęt i nie chciałbym go zajechać przez jakieś niedopatrzenie, optymalna temperatura dla mojego ekstraktora to 60*C

Zastanawiał się ktoś nad tym? Jest jakiś filtr który rozwiązałby mój problem?

Posted

nie bo nie używam, ale wiem o istnieniu tego typu środków chemicznych :P zobacz może sobie ofertę tenzi, myślę że producent nie ma tutaj za bardzo znaczenia

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.