Skocz do zawartości

Kamień w wodzie


Bakago

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowy na forum i za bardzo nie wiem gdzie umieścić ten temat, przeczytałem już wiele poradników o czyszczeniu ekstrakcyjnym i małymi krokami chcę przejść z teorii do praktyki, domyślam się, ze jakość wody ma wpływ na czyszczone powierzchnie i na sprzęt, moje główne obawy to duża ilość kamienia w wodzie której używam na co dzień, widać to doskonale po osadzie w czajniku

Wiem, że osad kamienny w czajniku to rzecz normalna, ale w moim przypadku jego stężenie jest bardzo duże, woda pochodzi z przydomowej studni.

Zainwestowałem trochę pieniędzy w sprzęt i nie chciałbym go zajechać przez jakieś niedopatrzenie, optymalna temperatura dla mojego ekstraktora to 60*C

Zastanawiał się ktoś nad tym? Jest jakiś filtr który rozwiązałby mój problem?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.