Bakago Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Witam Jestem nowy na forum i za bardzo nie wiem gdzie umieścić ten temat, przeczytałem już wiele poradników o czyszczeniu ekstrakcyjnym i małymi krokami chcę przejść z teorii do praktyki, domyślam się, ze jakość wody ma wpływ na czyszczone powierzchnie i na sprzęt, moje główne obawy to duża ilość kamienia w wodzie której używam na co dzień, widać to doskonale po osadzie w czajniku Wiem, że osad kamienny w czajniku to rzecz normalna, ale w moim przypadku jego stężenie jest bardzo duże, woda pochodzi z przydomowej studni. Zainwestowałem trochę pieniędzy w sprzęt i nie chciałbym go zajechać przez jakieś niedopatrzenie, optymalna temperatura dla mojego ekstraktora to 60*C Zastanawiał się ktoś nad tym? Jest jakiś filtr który rozwiązałby mój problem?
Bakago Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Super! Nie pomyślałem o tym, polecisz coś jakiegoś konkretnego producenta?
S3ci0r Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 nie bo nie używam, ale wiem o istnieniu tego typu środków chemicznych zobacz może sobie ofertę tenzi, myślę że producent nie ma tutaj za bardzo znaczenia
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się