Bakago Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Witam Jestem nowy na forum i za bardzo nie wiem gdzie umieścić ten temat, przeczytałem już wiele poradników o czyszczeniu ekstrakcyjnym i małymi krokami chcę przejść z teorii do praktyki, domyślam się, ze jakość wody ma wpływ na czyszczone powierzchnie i na sprzęt, moje główne obawy to duża ilość kamienia w wodzie której używam na co dzień, widać to doskonale po osadzie w czajniku Wiem, że osad kamienny w czajniku to rzecz normalna, ale w moim przypadku jego stężenie jest bardzo duże, woda pochodzi z przydomowej studni. Zainwestowałem trochę pieniędzy w sprzęt i nie chciałbym go zajechać przez jakieś niedopatrzenie, optymalna temperatura dla mojego ekstraktora to 60*C Zastanawiał się ktoś nad tym? Jest jakiś filtr który rozwiązałby mój problem?
Bakago Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Super! Nie pomyślałem o tym, polecisz coś jakiegoś konkretnego producenta?
S3ci0r Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 nie bo nie używam, ale wiem o istnieniu tego typu środków chemicznych zobacz może sobie ofertę tenzi, myślę że producent nie ma tutaj za bardzo znaczenia
Rekomendowane odpowiedzi