Gibon86 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Czym według was najlepiej zmiękczyc brud na karoserii? Wspominałem w jednym poście że będę miał myjke parową ale chciałem troszke usprawnic prace i przed myciem chciałem z opryskiwacza spryskac czymś auto żeby troszke zmiękczyc brud. Na myjce ojca używamy pianownicy ale w moim przypadku ona odpada. Co polecacie? Jakaś piana aktywna? Zależy mi na dobrym stosunku jakośc /cena.
Gość Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Piana jest w sam raz. Ale nie na co dzień, na wosk. Najlepiej zmiękcza woda. A piana raz na trzy miesiące wystarczy.
Gibon86 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 A co gdyby apc rozrobic i tym spryskac?
Gość Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Da radę. dzisiaj lub jutro robię próbę z szamponem na pianownicyHD, zobaczymy.
R0N1N Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ja przed właściwym myciem spryskuję auto roztworem szamponu za pomocą zwykłego ręcznego opryskiwacza ogrodowego i zostawiam na kilka minut, a potem spłukuję myjką ciśnieniową. Całkiem dobrze mi się ten patent sprawdza. Pytanie tylko czy sprawdzi się z myjką parową??
kuflik Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 R0N1N, robię podobnie:) wygodne i skuteczne. Jakoś bezpieczniej sie potem pracuje.
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Proszę bardzo,prezentuję szampon Duragloss concentrate 901 użyty w pianownicy.Spisał się dobrze. Rękawicą leciutko i poszło. Wlałem na 1l wody 2 nakręteczki widoczne na zdjeciu. Piana gęsta, ale jak to detergent nietrwała tak jak piana właściwa do tego przeznaczona. Do zmiękczania brudu idealne.
turzol Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 marctwain - tez mam w planach użycie Duragloss 901 z pianownicy. Doczytałem na DW ze polecają DG901 + kapka degresera Duragloss Ultimate Orange #461. Podobno efekty są znacznie lepsze - tzn cięższy brud zostaje rozpuszczony i spływa razem z pianą
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Może i dobry pomysł. Jak mam wosk albo sealanta to jednak wolę bez "dodatków" chociaż kapka.... I tak ładnie schodzi, lekko, a rękawica i tak musi iść w ruch
Wax Paradise Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 marctwain - tez mam w planach użycie Duragloss 901 z pianownicy. Doczytałem na DW ze polecają DG901 + kapka degresera Duragloss Ultimate Orange #461. Podobno efekty są znacznie lepsze - tzn cięższy brud zostaje rozpuszczony i spływa razem z pianą Zgadza się, ale takie połączenie Duragloss #901 + Ultimate Orange #461 lepiej stosować na większy brud, jako pre-wash. Wosku nie usunie, ale te o mniejszej trwałości może trochę nadwyrężyć. Wtedy lepiej sam Duragloss #901. Duragloss Ultimate Orange nie jest zwykłym APC, jest na cytrusach.
Rekomendowane odpowiedzi