Chacal Posted February 8, 2018 Report Posted February 8, 2018 Chciałbym trochę poprawić lakier na samochodzie Jeep Patriot 2007 (QXR Brilliant Black Crystal Pearl Coat). Zaznaczę, że z tym forum mam styczność pierwszy raz i chciałbym pomału składać zestaw do czyszczenia i pielęgnacji. Stan ogólny dobry, nie jeżdżony w terenie, brak rys. Zagłębiam się w to forum i przyznam, że ilość środków mnie zagina. Spodziewałem się po prostu szamponu, wosku i jechania z polerką. Czy mógłbym prosić o doradzenie w temacie? Celowałbym w średnią półkę cenową i budżecie powiedzmy 400zł na start. Posiłkując się kolejnością z tego tematu: 1. Piana - Shiny Garage Fruit Snow Foam owocowa piana aktywna neutralne pH 1l 2. Spłukanie 3. 2 wiadra, apc - ADBL APC PRO 500ml 4. Suszenie 5. Smoła, deiron, spłukanie - ??? 6. Glinka - Valet Pro orange 7. 2 wiadra 8. Suszenie 9. Wosk? Jaki? SOFT99 Kiwami Black Hard Wax?
D@ViD Posted February 8, 2018 Report Posted February 8, 2018 ja bym zrobił tak: 1. Piana - Shiny Garage Fruit Snow Foam + APC PRO i pędzelkowanie zakamarków itp. 2. Spłukanie 3. 2 wiadra (użyj najlepiej szamponu odtłuszczającego FX pomarańczowy lub ADBL PRO Szampon) 4. Suszenie 5. Smoła, deiron, 6. Aktywna piana , płukanie 7. 2 wiadra (użyj najlepiej szamponu odtłuszczającego FX pomarańczowy lub ADBL PRO Szampon) 6. Glinka - Valet Pro orange (pamiętaj o lubrykancie albo wodza z szamponem) Jak to twoja pierwsza przygoda z glinką to kup ValetPro zółtą. 7. Płukanie 8. Suszenie 9. Odtłuszczenie powierzchni IPA lub ADBL Wipe Out. 9. Wosk. Do woli. Zależy czego oczekujesz ? Zabezpieczenie - Collinite 476s, Soft99 Fusso, Hi-Temp - są to woski typowo zimowe Wygląd - tu już temat obszerny, dawają dużo do wyglądu ale długo nie poleżą. - szukaj wosków letnich - np. Chemical Guys Butter Wax, PB Nattys Red, Funky Witch Hypnotic Icon
Chacal Posted February 8, 2018 Author Report Posted February 8, 2018 Poprzeglądałem sklepy internetowe i wygląda, że mniej więcej mieszczę się w założonych widełkach. Dziękuję
Recommended Posts