Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa jest oczywista, ale jednak postanowiłem założyć taki temat dla potomnych...

W jakich proporcjach używacie szamponów? Czy stosujecie się do zaleceń producentów czy wypracowaliście sobie swoje metody?

Jeżeli macie np. wiadro 10l i szampon Dodo BTBM z zaleceniem 1:1000, to ...co...? :)

:ad::acute:

Opublikowano

Ja stosuje zalecenia producenta, mam taka malutką miarkę i nalewam mniej więcej tyle ile należy:) I nie narzekam. Używam GC.

Opublikowano

Dodo supernatural-dwa razy pompką na 8l. Zymol autowash jedna 20ml.

a ten:http://www.waxparadise.pl/produkt,Duragloss-Car-Wash-Concentrate--901,6278.html

2 nakrętki. I jest OK

Opublikowano

Ja dozuje NXT Megsa w proporcji 25ml na 4 litry wody - czyli ciut slabsze stezenie niz zalecane. Do odmierzania szamponu stosuje miarki "szpitalne" z dokladnoscia co 5 ml :kox:

Opublikowano

poniżej tabelki z zaprzyjaźnionego forum z rozpiską dozowania szamponów, uwzględniając przy tym cenę oraz opłacalność

Mischungsverhaeltnisse_Shampoos.jpg

dosierung.jpg

• Administrator
Opublikowano

turzol, super tabela :good: Do tej pory używałem GC, ale w opakowaniu 473 ml starcza na bardzo mało myć, trzeba będzie się przerzucić no coś innego.

Opublikowano
Czy na pewno te tabelki są OK? Przy Born to be mild zastosowali proporcję 1:600 a TU jest 1:1000

za to na stronie DodoJuice.com podają dilution ratio UP TO 1:800

Opublikowano

gdzie ? bo na stronie dodojuice.com widze tylko info o 1000:1 ? hm :) a dodatkowo jeszcze w innym miejscu znalazłem 1:800 :shock: skontaktuje się jeszcze dziś z Domem z Dodo w sprawie koncentracji .

Opublikowano
gdzie ? bo na stronie dodojuice.com widze tylko info o 1000:1 ? hm :) a dodatkowo jeszcze w innym miejscu znalazłem 1:800 :shock: skontaktuje się jeszcze dziś z Domem z Dodo w sprawie koncentracji .

No właśnie... bo i mnie to teraz nurtuje... :o

Daj znać...

Opublikowano

Ale pomoże to w myciu? Zmienicie dawkowanie o 2ml? Trzeba pamietać, że woda wodzie nierówna. :)

Opublikowano

klik

Opublikowano

kanar, u mnie podobnie-może nie będzie linczu :D

Ciekaw jestem Waszego zdania w temacie temperatury wody w wiaderku z szamponem. Ja z reguły mam dość ciepłą, no chyba że jest upał.

Opublikowano

Wode zawsze mam ciepłą, jak sa upały to letnią, w wyższej temperturze detergenty są skuteczniejsze i oczywiscie (a może przede wszystkim) myje się przyjemniej.

• Administrator
Opublikowano

Ja wole nalać więcej niż mniej, raz jak nalałem mniej to wyraźnie było czuć że pośligzu jest dużo mniej,szkoda lakieru.