Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jeżeli są na Forum użytkownicy, którzy mają jakieś spostrzeżenia po zastosowaniu HD Wax AG to wydaje mi się , że warto pociągnąć ten wątek. Ja zastosowałem go w tym roku na kilka aut i powiem szczerze przeszło najśmielsze moje oczekiwania.

Posted

Marek, dwa pytanka. Czy ten wosk ma dedykowany cleaner High Definition Cleanser? I czy High Definition Wax można kupić w testowych opakowaniach. Pytam, bo Autoglym ma wiele środków w opakowaniach np. 100 ml.

Posted

Marcin to jest dobre pytanie. Podejrzewam, że gdyby je zadać Servismenowi AG to odpowie twierdząco. Bo przecież AG od początku roku ma swój HD Cleancer , Zresztą baardzo dobry, Wobec tego ja nie używałem przed aplikacją HD Waxa innego clinera. Myślę, że jak w wielu podobnych wypadkach ktoś kto ma np cliner DD (chyba się nie pogryzą ;) ) nie będzie kupował specjalnie AG. Nic mi nie wiadomo o op. testowych Trzeba jednak wiedzieć, że HD Wax to opakowanie 150ml. Wydaje się być wydajnym Zrobiem 6 aut i..końca nie widać.

Posted

AG HD Wax był pierwszym z "niebudżetowych" wosków którego użyłem.

Wrażenia były pozytywne, ale dlatego że to był ten pierwszy raz i nie miałem

porównania a i też wyrobionego oka w ocenie.

Lakier był wyglinkowany i przeciągnięty, przed nałożeniem wosku, raz AG SRP.

W porównaniu do dwóch innych wosków, z tej półki cenowej, których używałem

czyli Colli 475 i Harly Wax, AG HD dawał porównywalny blask, ale był najbardziej

"plastikowy" w wyglądzie. Lepszy wet look i naturalny wygląd, w/g mnie, daje Harly Wax.

Co do trwałości się nie wypowiem, bo AG HD leżał na lakierze około miesiąca, i z tego

co pamiętam to cały czas fajnie kropelkował.

Lakier - czarna perła.