digim3x Posted October 16, 2017 Report Share Posted October 16, 2017 Witam wszystkich! Chciałem trochę odświeżyć wygląd swojego auta. Lakier jest w stanie całkiem nie złym, auto jest koloru szarego - przypuszczam, że poprzedni właściciel robił polerkę. Nie mniej na powierzchni są dosyć małe, płytkie rysy i chciałbym je czymś "zapchać" a potem nałożyć na to wosk. Poczytałem o tym wszystkim trochę artykułów i wpadł mi pomysł, aby jako środka, który odświeży lakier użyć Menzerna 3in1, a potem dodatkowo nałożyć na to wosk FUSSO99 aby wzmocnić efekt. Czy taki zestaw ma sens? Czy lepiej użyc samego cleanera lekkościernego + wosk? Jaki cleaner jest godny polecenia? Za pomoc będę bardzo wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateeusz_sz Posted October 19, 2017 Report Share Posted October 19, 2017 To czym przyda mu się odświeżenie one stepem, czy nie, to zależy od Ciebie i twoich wymagań względem lakieru:) Fakt faktem, że lekko ścierny cleaner nie da takiego efektu jak onestep, jeżeli jakiś wgle da:) Ja polecam żółty korek od Kocha, ew. ex04-06 do tego prima amigo i fusso. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer42 Posted October 19, 2017 Report Share Posted October 19, 2017 A po co po ex04-06 jeszcze prima amigo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts