Prez_drummer Posted October 4, 2017 Report Posted October 4, 2017 Cześć, Chce się zabrać za zabezpieczenie lakieru przed zima, w sumie będę to robił 1 raz ale nie mam żadnych obaw. Mam tylko pytanie odnośnie doboru środków gdyż nie mam żadnego doświadczenia z nimi. Przewertowałem lekko forum, nie chce wydać też fortuny, czasu też nie za wiele max 1,5 dnia moge poświęcić. Za konkretny detaling wezme się na wiosnę. Wstępnie widziałbym to tak: 1. Mycie, tutaj piana aktywna i później zwykłe mycie na 2 wiadra. 2. Glinkowanie I teraz pytanie w jakie środki iść? Mam 5 letni samochód, lakier nie jest mocno zniszczony, pojedyncze rysy i ryski od mycia samochodu, poza tym mam dużo odprysków od kamieni. Pytanie czy polerować teraz i robić zaprawki czy dopiero na wiosne? Na chwile obecną myślałem kupić zaprawki w kolorze i tylko wypełnić wykałaczką ubytki, następnie lekko tylko przepolerować, tutaj nasuneły mi się takie środki, tylko czy nie będą za słabe? - Meguiar's Step 1 ( usuwanie rys) -Shiny Garage paint Cleaner - Sonax Xtreme wosk polish - Czy typowa menzerna 3in1 a może menzerna 3500 finish czy to jest zbyt lekko ścierne aby usunąć lekkie rysy? ( wolałbym zrobić to ręcznie ale mógłbym mieć dostęp do maszyny polerskiej) Następnie jakąs IPA np z Tenzi kolejno myślałem o Meguiar's polish step ( politura) albo sonax - tu pytanie czy w ogóle używać politury? Na koniec wosk i tu chyba wybór z mojej strony będzie dobry gdy zdecyduje się na Collinite 476s.
Recommended Posts