Skocz do zawartości

Daniel Washington ACTIV FOAM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka robię test po raz któryś tam  więc nie hejtujcie  a na pewno nie ostatni mam parę innych produktów których na forum nikt nie testował postaram się jakoś to pokazać 

Opis Produktu: ACTIV FOAM od Daniel Washington to gęsta piana aktywna do mycia karoserii samochodowych. Cena 19zł 500ml

butelki ładne jak reszta :D

PvQk2q7l.jpg

dktevscl.jpg

kolor lekko żółty i zapach tu dla mnie minus bo brak fajnego zapachu, typowy chemiczny ale przy myciu nie jest wyczuwalny.

64uydOml.jpg

Ph jak widać koncentrat i roztwór ma takie samo ph 

ofsevx3l.jpg

producent mówi ze jest w bezpieczna dla wosku i go za 1 cz 2 razem nie usunie, to by trzeba było dokładniej sprawdzić jak będę miał czas i nie zapomnę po testuje na nowym wosku :D 

słowa producenta  

"moja piana to taki kompromis pomiędzy delikatnością na wosk i skutecznością"

EDIT!!! jako że producent zapewnia że przy takim stężeniu piana powinna być jak bita śmietana, i dłużej siedzieć na aucie , a u mnie woda wyszła to chyba muszę sprawdzić pianownice czy zatkana nie jest , bo ostatnio z innymi tez coś nie tak robi piane , sprawdzę i będzie update Sorry za lekki błąd oczywiście będzie poprawiony  

pacjent  insignia taty nie myta z 3 tyg powiem tak, jakiś wosk lub qd był jeszcze na drzwiach u góry, na dachu i masce i dołach drzwi już nie było, była typowa tafla. więc zobaczymy czy będzie spływ przy górze drzwi i jakieś koślawe kropelki :D

a1fCuv9l.jpg

ufcwUc6l.jpg

XmOXaacl.jpg

9KyO4pXl.jpg

to lecimy wlałem 50 ml na 400 ml wody

Piana przypomina mi good stuff jest bardziej wodnista niż jak bita śmietana 

Q0w4UiVl.jpg

tzGlgFPl.jpg

po 4 minutach 

u1lcOrbl.jpg

El1qwhwl.jpg

Z1PExN0l.jpg

XMxRTYil.jpg

Piana przez to że jest wodnista łatwo się wypłukuje i nie zostawia zacieków.

czy ma wpływ na (umierający ) wosk ciężko określić bo coś zostało tu jeżeli producent tak mówi że nie jest taka groźna to fajna piana za dobrą cenę.

ciężko uchwycić telefonem jak woda zjeżdża ale myślę że mi się udało 

KCwafusl.jpg

4vrqQ2vl.jpg

i uwaga mega wypasione kropelki :D coś tam wosku jakiegoś jest :D

KqVtoRol.jpg

i tak auto prezentuje się po wyschnięciu :D

4M76Cinl.jpg

NDrUAOIl.jpg

tu przejechane palcem zęby zobaczyć jak domyło

iiUqx0sl.jpg

Podsumowanie: piana za tą cenę myje dobrze jak na ( nie agresywna dla wosku) zdecydowanie lepiej umyła niż adbl która mi wgl nie siadła, łatwo się wypłukuje i nie zostawia zacieków na lakierze, czy nie usuwa wosku? na pewno po jednym razie tego nie zrobiła, na aucie został lekki film jak widać wyżej dla mnie auto umyła tak jak powinien pre wash a nawet skusiłbym się przelecieć qd po tym już żeby auto "umyć".  Żeby nie było kolorowo to mi brak zapachu przeszkadza lubię jak pachnie:)) ale przy cenie 19 zł to dobra alternatywa dla innych pian bo jak dla mnie domywa lepiej niż te niektóre testowane tu na forum ;)

dzięki i komentować:D 

• Lubię to 1
  • 4 miesiące temu...
  • Moderator
Opublikowano
4 godziny temu, wifi944 napisał:

jest o wiele gęściejsza:)

Którą piane dokłądnie testujesz ? zrób fotkę opakowania proszę i zmierz ph :)

Opublikowano
Godzinę temu, Domel napisał:

Którą piane dokłądnie testujesz ? zrób fotkę opakowania proszę i zmierz ph :)

to ta sama co wyżej tylko miałem sitko zatkane i nie robiło dobrej piany tylko bardziej wodę. Dzis wyczyściłem sitko i spróbowałem jeszcze raz i teraz wyszła fajna :P

• Moderator
Opublikowano
9 godzin temu, wifi944 napisał:

to ta sama

a masz papierki ? mozesz pH zmierzyć ? :)

Opublikowano
2 godziny temu, Domel napisał:

a masz papierki ? mozesz pH zmierzyć ? :)

Jest na górze test ph. Wystarczy wyżej podjechać 👌

11 godzin temu, Hammster napisał:

A jak tam wosk po niej? Dalej coś tam żyje?

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Powiem co ze na insigni Już wgl wosku nie było, ale gdy wcześniej robiłem test to reszta wosku była, i po myciu Nadal został wosk, więc raczej delikatna dla wosków😊

Opublikowano
55 minut temu, Domel napisał:

dziwny kolor. pH 13 ??

mi wychodzi 11.

hmmm

możliwe ze 11, Widać na papierku i obok sciąge ja właśnie nie mogłem dobrać, mi najbardziej do 13 pasuje ale zdjęcie jest więc można samemu dobrać :D sam nie wiem do czego to dobrać bo taki kolor że nie mogę :D

• Okay 1
  • Moderator
Opublikowano

To by sie zgadzało. Jak u Ciebie z domywaniem brudnego auta ?

Opublikowano
49 minut temu, Domel napisał:

To by sie zgadzało. Jak u Ciebie z domywaniem brudnego auta ?

Powiem Ci ze mam porównanie do yeti, unique Atena,  good. Stuff Bear, i unique truck Czy coś takiego😊 to myje lepiej niż te neutralne,  ale gorzej niż unique  Truck, pewnie dlatego myje lepiej z ph 11 niż neutralne 

• Okay 1
Opublikowano

Dużo odstępuje od Good Stuff White Bear Snow Foam? Zdecyduje się chyba mimo wszystko na White Bear, przez dużo osób chwalona a jak w zimie daje rade to w lecie nie będzie problemu myślę..

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

• Moderator
Opublikowano
12 minut temu, kusiu napisał:

Good Stuff White Bear Snow Foam? emoji6.png

to jest inna liga bo ma neutralne pH ;)

Opublikowano
18 minut temu, kusiu napisał:

Dużo odstępuje od Good Stuff White Bear Snow Foam? emoji6.png Zdecyduje się chyba mimo wszystko na White Bear, przez dużo osób chwalona a jak w zimie daje rade to w lecie nie będzie problemu myślę.. emoji4.png

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Daniel domywa. Lepiej ale nie ma neutralne ph,  czyli może a nie musi podjadac Woskow,  ja nie zauważyłem żeby podjadlo Jak resztka wosku  była. W sumie  Magi też nie ma neutralnego a nie zjada a domywa dobrze po opiniach ja polecam Daniela jedyny minus że brak zapachu 

• Moderator
Opublikowano

Udało mi się nabyć pianę Daniel Washington Active Foam całkiem niedawno.

Będąc trochę sceptyczny postanowiłem skontaktować się z producentem, dowiedzieć kilku ciekawych rzeczy i po testować ją kilka tygodni.

Podsumowanie:

Piana przeszła moje testy i dostaje ocenę 4.5/5.

Nie jest to piana z naturalnym pH. Została stworzona aby domywać skutecznie brudne auta - i robi to wyśmienicie - wynika to też z jej = pH11.

Można spokojnie postawić ją koło Shiny Garage Citrus PreWash'a.

Producent twierdzi, że może naruszać LSP - bo przeznaczenie tej piany to domywanie łącznie z filtrem brudu.

U mnie na lakierze leży mocarz ADBL SSW także piana nic mu nie zrobiła. Jestem bardzo zadowolony.

Nie mam fotek przed myciem, ale auto było solidnie ubrudzone, szare, skurzone i ubłocone.

Efekt:

Testowałem tą pianę też z ADBL Bubble Maker. Nie mniej jednak nie zauważyłem wydłużenia czasu działania.

2018-02-02_09.02.22.jpg

Piana:

Piana + ADBL Bubble Maker:

Produkt godny uwagi i trafia do mojego arsenału.

• Lubię to 1
Opublikowano

@Domel To jest nowość? Ciężko go dostać w mało sklepach jest. Po takiej akcji czym i jak suszysz? ;) Nie zostają białe ślady po wodzie jak wyschnie? ;)

• Moderator
Opublikowano
1 minutę temu, kusiu napisał:

@Domel To jest nowość? Ciężko go dostać w mało sklepach jest.

Na razie dostępna w cardetailingshop.pl i profituning.pl a gdzie dalej to już zależy od producenta.

4 minuty temu, kusiu napisał:

Po takiej akcji czym i jak suszysz? ;) Nie zostają białe ślady po wodzie jak wyschnie? ;)

Normalna piana jako prewash - czyli potem dwa wiaderka albo po prostu jade w trasę i suszy sie samo ;)

Białe plamy po wodzie to już inny temat, zależy od wody ;)