KapselK Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2017 Cześć, A6 pojechało, ale w zamian przyjechała E39 3,0D w M pakiecie. Jako, że jestem fanem marki, przy pracy miałem podwójny uśmiech i radochę. Moim zadaniem było wysprzątanie wnętrza wraz z czyszczeniem i zabezpieczeniem skór oraz mycie z zewnątrz. Auto ogarniałem w środę oraz dzisiaj tj. piątek. Wnętrze nie było aż tak zasyfione jak w Audi, ale mimo wszystko było co robić. Z tego co mówił, właściciel auto będzie do mnie wracać na zabiegi kosmetyczne. W aucie jest trochę do zrobienia, wgniotki, purchle, rysy, połamany zderzak, ale będzie to stopniowo robione. Wnętrze 1. ExCede Adnanced APC 2. Unique Hestia 3. Siny Garage Perfect Glass Cleaner 4. Standardowe ssawki oraz mini ssawki do odkurzania 5. Szczotka do miejscowego przemycia plastików oraz druga do wyszczotkowania ziaren piasku z wykładziny Skóry 1. Gyeon Leather Clenaer 2. Gyeon Leather Coat Pre-wash oraz mycie właściwe 1. ADBL Yeti 2. szampon Shiny Garage Strawbery Shampo 3. Dwa wiadra 4. Rękawica z mikrofibry Robale 1. Good Stuff Bug Remover Plastiki 1. Shiny Garage Jet Black Szyby 1. Rain-X 2w1 Opony oraz felgi 1. ExCede Tire and Rubber Cleaner 2. Tenzi Czysta Felga 3. Tenzi Krwawa Felga 4. ADBL Tire Dressing Zabezpieczenie 1. Duragloss 951 Standardowo zaczynam od wnętrza, które wyglądało tak. Dywaniku gumowe przemyłem APC oraz włożyłem do bagażnika. Wnętrze na gotowo. E39 z zewnątrz przed myciem. Lampy są w słabym stanie... będą zdemontowane i wrócą do mnie na polerowanie. Ktoś już je polerował, ale nie zabezpieczył no i jest jak jest. Po umyciu oraz dressingach i 951 jest znacznie lepiej. Tutaj małe porównanie plastików. Dzięki za poświęcony czas.
Jacus Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2017 Kurcze, liczyłem na więcej zdjęć z prac - jakieś 50/50 chociaż Tak czy siak no różnicę widać, ciekawe zestawienie kolorystyczne wnętrza - podoba mi się
marcinsk Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 5 m pakiet + wnętrze piękny samochód, fajna praca widać że odżył, szkoda że brak zdjęć z prac z zewnątrz, proszę o opinie SG Jet Black oraz środków do skóry (temat skór mi obcy i wachcam się co wybrać pomiędzy kilkoma produktami gdyż obecnie w swoim mam skórę i chciał bym nad nią popracować )
Malinek Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 Bardzo fajna E39, z m-pakietem robi robotę wnętrze super auto widać że odżyło po zdjęciach przed myślałem, że felgi są grafitowe
KapselK Opublikowano 16 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 6 godzin temu, marcinsk napisał: proszę o opinie SG Jet Black oraz środków do skóry Jet blacka używam od początku mojej zabawy z detailingiem, mam jeszcze tą starą wersję. Nie mam porównania z innymi dressingami do plastików, także może lepiej jak ktos inny doradzi. Na plastikach Astry G się nie przyjął, ale na BMW czy AUDI działa dobrze, co widać na zdjęciach. Jest bardzo wydajny, mam buteleczkę 250 ml prawie 3 lata i może zużyłem 1/4. Co do skór to Gyeon nie jest najtańszą opcją, ale robi robotę. Tutaj akurat skóry nie były mocno zmęczone, ale w moim E91 gdzie mam skóry bardzo jasne pokazał na co go stać. W razie co mogę zdjęcia podesłać na PW, albo niedługo będzie relacje w BSB, to będziesz mógł wtedy zerknąć. Kupiłem ostatnio Tenzi CZYSTA SKÓRA i chcę sprawdzić jak działa bo cena jest bardzo kusząca. Zabezpieczenie też Gyeon, przekonały mnie testy na forum, ale COLOURLOCK również byłby dobry i możliwe, że następny będzie właśnie on.
marcinsk Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 dzięki za odpowiedź, czekam na relacje E91 żeby zobaczyć jak tam Gyeon dał radę, ja brałem pod uwagę Colourlock i Gliptone..skóry nie zniszczone raczej chodzi mi o oczyszczenie i zabezpieczenie gdyż poprzedni właściciel nie traktował ich niczym dedykowanym.
zdanek Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2017 Piękne wnętrze Individual, fajnie odżyło
Rekomendowane odpowiedzi