marcinsk Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 Witam, po wielu prośbach kolegi zgodziłem się odświeżyć samochód znajomej z pracy jakim jest Fiat Punto, samochód strasznie zapuszczony, sporo obcierek parkingowych ale tym się nie zajmowałem gdyż dopiero poznaję temat...umówiliśmy się na odświeżenie lakieru beż środka. Do prac użyłem: mycie - piana i szampon by myjnia, APC ADBL, glinka dekontaminacja - ADBL Tar and Glue Remover, ADBL Vampire Liquid koła - ADBL Vampire Liquid Flexipads MF + menzerna 1100 i czerwony NAT + Koch Antichologram Cleaner SG + Soft 99 Kiwami (miał być Dodo Juice ale jakoś zacząłem nakładać soft'a i tak zostawiłem) plastiki zewnętrzne i gumy Poorboy's Trim Restorer - bardzo go lubię, fajnie wygląda po nałożeniu i dość fajnie trzyma opony - SG Back to Black no to zaczynamy, rlacja z samego mycia nie jest owiana dużą ilością zdjęć gdyż jak zabrałem się do pracy to byłem przerażony.... po bardzo długim myciu, czyszczeniu.....czas na garaż i dalsze prace runda II opcje wykończeniowe + cleaner + wosk Myślę że udało się przywrócić trochę blasku. Pozdrawiam. 1
Konioklonio Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2017 Fajna praca, kolor dość niewdzięczny detailingowo ale widać, że auto solidnie odżyło
Gardor Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 Dobra robota! Co fiata punto mam sentyment ponieważ moi rodzice posiadali kiedyś długo ale punto 1 a tutaj widzę ze 2. Podoba mi się
KapselK Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 Świetna robota, miło ogląda się działania forumowiczów.
marcinsk Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2017 Dziękuję za opinie, jako że Menzerna na tym samochodzie zaliczyła koniec (fajnie się na niej pracowało ale dość mocno pyliła) teraz wkroczy do akcji Koch H8.02 więc można powiedzieć że systemowo będzie przy następnym... Pytanie do bardziej zaawansowanych - czy używacie różnych past? Czy przyzwyczajacie się do sprawdzonych rozwiązań które możecie stosować na różnego typu lakierach a zmieniacie tylko pady, futra, MF'y?
Rekomendowane odpowiedzi