alf1969 Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2017 Witam, Zwracam się do was jako do fachowców. Nie zajmuję się detailingiem i wszelkie informację czerpię z tego forum, żeby dbać o własny samochód. Mam problem z boczkiem materiałowym W drzwiach przednich w mojej Grand Vitarze II. W tylnych udało mi się ogarnąć na tyle że jest przyzwoicie i nie drażni oka. W przednich jest zdecydowanie gorzej. Wręcz mam wrażenie że brud wyszedł na wierzch i jest jeszcze bardziej widoczny. Przyda się jakaś sugestia jakim środkiem i przy pomocy czego, jakich narzędzi to usunąć
MyszuFF Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Fachowcem nie jestem ale naturalnie przod jest mocniej nabity brudem, czasem takie boczki potrafia sie az "swiecic" na gladko od brudu, czego uzywales do wyprowadzenia tych tylnych?, moim zdaniem z przodu sciagnales poprostu wierzchnia warstwe brudu a to co nabite w srodku dalej jest nabite w srodku... najlepiej odkuraczem pioracym do takich zadan. Istnieje tez mozliwosc ze material sie troche wytarl/wyplowial i daje taki efekt... az tak dokladnie tego na zjd nie widze.
Wojtek1990 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Spróbuj ExceDe Encapsulator Cleaner
zmorka Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 @alf1969 boczek jest uwalony jak w gównowozie, żadne tarcie i inne ciepłe pierdy nie pomogą, porządny prespray, mocne APC, szczota i jedziesz - na koniec wyciągasz odkurzaczem ekstrakcyjnym i tak w kółko aż do bólu, raz drugi i trzeci aż boczek będzie czysty, nie ma nic za darmo. Poza tym czytaj forum, nie zakładaj niepotrzebnie nowego tematu o którym się kilka razy już pisało. Nie szukaj drogi na skróty, taka nie istnieje, tylko weź się do roboty, ręce mają boleć od szorowania Pamiętaj, nie zniszcz, nie rozklej, nie wyciągnij materiału na boczku !!!
alf1969 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Użyłem do prania Shell ...coś tam do tapicerek. Szczotka, mikrofibra i tak na zmianę. Problem w tym że odkurzacza piorącego nie posiadam. Dnia 3.08.2017 o 10:25, zmorka napisał: mocne APC Czy te mocne APC to może być Nielsen Cyclone ?
Rekomendowane odpowiedzi