ziomqq Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2017 Witam wszystkich detailerów. Potrzebuję Waszej pomocy. 1. Kupiłem auto, które miało naklejone naklejki na masce. Część z nich została usunięta przez poprzedniego właściciela, ale pozostał klej. Pytanie do Was, jak się tego pozbyć? 2. Na zderzaku jest przetarcie, ponowne pytanie, czy można to usunąć bez lakierowania? 3. Na desce rozdzielczej ktoś coś przykleił i pozostał klej. Znów to samo pytanie, jak się tego pozbyć, bez uszkodzenia deski? PS. jest to dość twarde
StreamHD Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2017 Co do kleju na karoserii to ja powiem z własnego doświadczenia ale nikogo nie namawiam do tej metody. Zdejmowałem oryginalne listwy ochronne boczne. Klej trzymał się karoserii jak wściekły. Próbowałem benzyną ekstrakcyjną, sklepowymi specyfikami do klejów, naklejek itp. kilku firm. Wszystko nie dawało ani trochę rady. Pomogło WD-40. Rewelacyjnie zmiękczyło klej i łatwo zszedł od samego smyrania palcem. Ale to niech się zawodowcy wypowiedzą czy to bezpieczne. U mnie śladu żadnego po WD.
ziomqq Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2017 Czyli oprócz WD-40 jedyna opcja to lakierowanie?
Rekomendowane odpowiedzi