maggikk Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Posiadam twardy wosk z Lidla, ponieważ używałem innych, ten przeleżał jakieś 2 lata w garażu. Teraz jest bardzo kruchy, nie da się z nim w takiej formie pracować (od początku był "zbity", ale teraz jeszcze się kruszy). Czy da się go reanimować? Rozpuszczalnikiem dla wosków jest chyba terpentyna, ale jak to rozrzedzić? Podgrzać? Czy ktoś już przerabiał taki przypadek? Jest to wosk low budget ale mimo wszystko szkoda go wyrzucać. Foto:
lol19pl Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Ja ma wosk sonaxa, ktory też pękł, ale dało się go używać.Ale w tym przypadku to chyba lepiej było by go podgrzewać, aŻ się powoli rozpuści i uformuje jeszcze raz.Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
powalla Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Co z tego że się kruszy? Dotykasz "słoneczkiem" powierzchni wosku, przekręcasz i już masz tyle wosku na aplikatorze że z pół lub nawet cały panel tym oblecisz.
W1Michal Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 podgrzej suszarką i ugnieć palcami
maggikk Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 W takiej formie nie da się go nałożyć. Nie trzyma się w ogóle aplikatora, okruchy są wszędzie 😒 Spróbuję go podgrzać suszarką.
Rekomendowane odpowiedzi