sulek Posted July 11, 2017 Report Posted July 11, 2017 Rozmiar zdjęć, najdłuższy bok 1280px! Panie i Panowie, Problem mam. Otóż kilka lat temu miałem lakierowany bok auta i zderzak. Po jakimś czasie dziwne rzeczy zaczęły się dziać z lakierem (zdjęcie załączone). Na zdjęciu nad klamką widać też kawałek, który potraktowałem delikatnie ręcznym polerowaniem - jak widać lakier reaguje. Pytanie więc moje brzmi - czy lakiernik dokumentnie spieprzył robotę i elementy nadają się tylko i wyłącznie do ponownego lakierowania, czy może jednak warto pokusić się o polerkę. Skoro reaguje i efekt jest widoczny - prawdopodobnie może polerka pomóc. Pytanie tylko, czy nie będzie to efekt na chwilę, po czym znowu zacznie się coś niepokojącego dziać? Również - może ktoś z Was ma chociażby cień podejrzenia, co tam się mogło wydarzyć?
Bliźniak Posted July 11, 2017 Report Posted July 11, 2017 Chyba nikt Ci nie pomoże kule wróżące są w naprawie, zdjęć ni ma.
sulek Posted July 11, 2017 Author Report Posted July 11, 2017 Godzinę temu, Bliźniak napisał: Chyba nikt Ci nie pomoże kule wróżące są w naprawie, zdjęć ni ma. I już naprawione.
Bliźniak Posted July 11, 2017 Report Posted July 11, 2017 Dziwny kolega ma ten lakier bardzo matowy , jakby nigdy pasty polerskiej i wosku nie widział. Jak reaguje na polerkę to ja bym się nie zastanawiał. Pomalować zawsze się zdąży.
SALWA Posted July 11, 2017 Report Posted July 11, 2017 A to nie jest nalot ? nie pracujesz koło jakiejś huty, portu? podobnego miejsca ? jeśli reaguje w sensie schodzi to jak najbardziej poleruj.
sulek Posted July 11, 2017 Author Report Posted July 11, 2017 2 minuty temu, SALWA napisał: A to nie jest nalot ? nie pracujesz koło jakiejś huty, portu? podobnego miejsca ? jeśli reaguje w sensie schodzi to jak najbardziej poleruj. No właśnie nic takiego. Lakier zrobił się matowy i wygląda jakby miał ten nalot tylko na elementach lakierowanych. 32 minuty temu, Bliźniak napisał: jakby nigdy pasty polerskiej i wosku nie widział Bo tak prawdę mówiąc nigdy nie widział.
Recommended Posts