parano Posted July 11, 2017 Report Posted July 11, 2017 Witam, Oddałem poszycie fotela kierowcy do tapicera, i niestety jak już starłem wszystko t, czym wysmarował tą skórę po wszyciu - boczek ma inny odcień niż reszta fotela. Wiem, że to nowa skóra, i ma prawo byc minimalnie inna, ale ta się dość mocno odcina. Całość już wyczyściłem gliptone cleanerem, na to odżywka tej samej firmy - dość ładnie wygląda, świeża, matowa skóra. Czym można by było wyrównać tą rożnicę w kolorach? Jak najmniej inwazyjnie, bez lakierowania całego fotela. Może jakieś mydło koloryzujące, nie używałem nigdy, a nie chcę niczego, co ma efekt do pierwszego wsiadania Najchętniej z gliptone'a, skoro już tyle tego poszlo w fotel
piotr@sta Posted July 11, 2017 Report Posted July 11, 2017 Sugerował bym kontakt z colourlock i dobór farby do malowania.
Dystrybutor Colourlock Posted July 12, 2017 Dystrybutor Report Posted July 12, 2017 Trzeba wyrównać boczki, najlepiej przy użyciu zestawu tonującego https://sklep.colourlock.pl/zestaw-sredni.html. Farbę możemy dobrać indywidualnie wg próbki, która ma podobny stopień zużycia jak siedzisko fotela, może to być np. podłokietnik, zagłówek kierowcy, może być też cały fotel . Farbowanie można bez problemu wykonać we własnym zakresie, polecam nasz kanał na YouTube gdzie ostatnio dodaliśmy materiał wideo właśnie o farbowaniu skóry przy użyciu zestawu tonującego Colourlock. 1
KHOT Posted July 13, 2017 Report Posted July 13, 2017 Od siebie polecam colourlocka, właśnie odebrałem paczuszkę z farbami dla siebie i dla kolegi i jestem w szoku jak szybko dostałem - w poniedziałek w południe wysyłałem listem poleconym poszycie zagłówka, wielki plus za tak szybką akcję. 1
Dystrybutor Colourlock Posted July 13, 2017 Dystrybutor Report Posted July 13, 2017 15 minut temu, KHOT napisał: Od siebie polecam colourlocka, właśnie odebrałem paczuszkę z farbami dla siebie i dla kolegi i jestem w szoku jak szybko dostałem - w poniedziałek w południe wysyłałem listem poleconym poszycie zagłówka, wielki plus za tak szybką akcję. Dziękujemy i polecamy się na przyszłość
KHOT Posted July 13, 2017 Report Posted July 13, 2017 2 minuty temu, Colourlock napisał: Dziękujemy i polecamy się na przyszłość To jeszcze szybkie pytanie idąc za ciosem: ile musi schnąć płynna skóra po wyrównaniu powierzchni przed szlifowaniem i farbowaniem?
Dystrybutor Colourlock Posted July 13, 2017 Dystrybutor Report Posted July 13, 2017 29 minut temu, KHOT napisał: To jeszcze szybkie pytanie idąc za ciosem: ile musi schnąć płynna skóra po wyrównaniu powierzchni przed szlifowaniem i farbowaniem? Czas schnięcia płynnej skóry to od 2 do 4 godzin w zależności od grubości warstwy i temperatury. Można ten proces lekko przyspieszyć delikatnie dogrzewając regenerowaną powierzchnię niewielkim źródłem ciepła, np. lampką.
Recommended Posts