Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Oddałem poszycie fotela kierowcy do tapicera, i niestety jak już starłem wszystko t, czym wysmarował tą skórę po wszyciu - boczek ma inny odcień niż reszta fotela.

Wiem, że to nowa skóra, i ma prawo byc minimalnie inna, ale ta się dość mocno odcina.

Całość już wyczyściłem gliptone cleanerem,  na to odżywka tej samej firmy - dość ładnie wygląda, świeża, matowa skóra.

Czym można by było wyrównać tą rożnicę w kolorach? Jak najmniej inwazyjnie, bez lakierowania całego fotela.

Może jakieś mydło koloryzujące, nie używałem nigdy, a nie chcę niczego, co ma efekt do pierwszego wsiadania :)

Najchętniej z gliptone'a, skoro już tyle tego poszlo w fotel :)

• Dystrybutor
Posted

Trzeba wyrównać boczki, najlepiej przy użyciu zestawu tonującego https://sklep.colourlock.pl/zestaw-sredni.html. Farbę możemy dobrać indywidualnie wg próbki, która ma podobny stopień zużycia jak siedzisko fotela, może to być np. podłokietnik, zagłówek kierowcy, może być też cały fotel :biggrin: . Farbowanie można bez problemu wykonać we własnym zakresie, polecam nasz kanał na YouTube gdzie ostatnio dodaliśmy materiał wideo właśnie o farbowaniu skóry przy użyciu zestawu tonującego Colourlock.

• Super 1
Posted

Od siebie polecam colourlocka, właśnie odebrałem paczuszkę z farbami dla siebie i dla kolegi i jestem w szoku jak szybko dostałem - w poniedziałek w południe wysyłałem listem poleconym poszycie zagłówka, wielki plus za tak szybką akcję. :happy:

• Super 1
  • Dystrybutor
Posted
15 minut temu, KHOT napisał:

Od siebie polecam colourlocka, właśnie odebrałem paczuszkę z farbami dla siebie i dla kolegi i jestem w szoku jak szybko dostałem - w poniedziałek w południe wysyłałem listem poleconym poszycie zagłówka, wielki plus za tak szybką akcję. :happy:

Dziękujemy i polecamy się na przyszłość :)

Posted
2 minuty temu, Colourlock napisał:

Dziękujemy i polecamy się na przyszłość :)

To jeszcze szybkie pytanie idąc za ciosem: ile musi schnąć płynna skóra po wyrównaniu powierzchni przed szlifowaniem i farbowaniem? :P

• Dystrybutor
Posted
29 minut temu, KHOT napisał:

To jeszcze szybkie pytanie idąc za ciosem: ile musi schnąć płynna skóra po wyrównaniu powierzchni przed szlifowaniem i farbowaniem? :P

Czas schnięcia płynnej skóry to od 2 do 4 godzin w zależności od grubości warstwy i temperatury. Można ten proces lekko przyspieszyć delikatnie dogrzewając regenerowaną powierzchnię niewielkim źródłem ciepła, np. lampką.