Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Serdecznie ostatnio miałem możliwość przetestowania Red DeWheel

Opis producenta

Preparat Red DeWheel służy do dekontaminacji lakierów i usuwania drobinek metalu z powierzchni lakierowanych, usuwania lotnej rdzy oraz pyłu z klocków hamulcowych. Środek po nałożeniu na zabrudzoną powierzchnię zaczyna reagować z drobinkami brudu w postaci zmiany koloru na ciemno czerwony/fioletowy. Powstaje wtedy tzw. ‘efekt krwawienia’. Żelowa konsystencja ogranicza spływanie środka z powierzchni czyszczonej. Aby przyśpieszyć reakcję i działanie środka można wspomagać się pędzlem detailerskim lub szczotką do czyszczenia felg. Produkt bezpieczny dla lakieru oraz felg.

Cena

0,5l-29,99zł

1l-49,99zł

5l-219,99zł

czas na kilka zdjęć :P

tutaj przed aplikacja:

606c36e67a39.jpg

98e652550db9.jpg

tutaj niecałą min po aplikacji:

7134025a3a83.jpg

50aa2e43d5f8.jpg

2cb1ccfd93dc.jpg

807878c4b902.jpg

Teraz czas na pędzelek

fabbac3df825.jpg

Na koniec poprawaka Tugą lecz po dłuższym czasie nic nie wykryłą. Przepraszam za jakość zdjęcia lecz lepszego nie mam:(

21c8c5fb36b7.jpg

Tutaj już po spłukaniu i widać że preparat ładnie sobie poradził

531eeefc4c8c.jpg

19537143725b.jpg

Teraz moje wrażenia, jak dla mnie produkt zrobił to co powinien, poruszył brud na felgach które są regularnie czyszczone i z pomocą pędzelka preparat po splukaniu pozostawił czystą felge,żeby sprawdzić czy coś zostawił Red drugi raz felga została spryskana tugą lecz po paru min nie było żadnego śladu krwawienia. Teraz cos o samym produkcie kosnystencja żelowa bardzo dobrze trzyma się na feldze nie spływa z niej ani nie wysych po krótkim czasie,zapach po aplikacji nie wyczuwalny jak to jest z niektórymi produktami które drażnią swoim zapachem. Jak dla mnie produkt bardzo dobry do regularnego dbania o felgi.Mały tester wystarczył mi na 3 mycia wszystkich felg,na koniec rozcieńczyłęm produkt z wodą 1:1 i musze powiedzieć ze nie widziałęm różnicy w działaniu przed i po rozcieńczeniu:)

• 2 months later...
Posted

też coś dorzucę od siebie powiem tyle że zapominałem zrobić zdj felgi przed ale była już uwalona konkret :))

nie będę się rozpisywać powiem tyle zrobiło co miało zrobić, duzo krwi pędzelkowanie i felga czysta, jednym malutkim minusem dla mnie szybko zasycha jak dla mnie tuga dłużej leży bez zasychania, ale z domywaniem podobnie :)) i chyba się skusze na 500ml :) po prostu dobry produkt w dobrej cenie polecam !!

446qHeIl.jpg

MR93Alul.jpg

dTUVUS1l.jpg

91BUKK6l.jpg