Jump to content

Recommended Posts

Posted

Co jest dobre na polerowane aluminium przy silnikach (pokrywy zaworów, etc) i obudowy z skrzyń biegów, dyfrów i gazników wykonane z mosiądzu (polerowane).

[ Dodano: 15 Marzec 2010, 19:28 ]

Dzięki Cleaner za przeniesienie.

Osobiście z Maćkiem stwierdziliśmy, że Autosol, ale z drugiej strony co zrobić, by alu polerowane nie zaszło tlenkiem aluminium (nie zaśniedziało), to samo z tym mosiadzem...

Posted
ale z drugiej strony co zrobić, by alu polerowane nie zaszło tlenkiem aluminium (nie zaśniedziało), to samo z tym mosiadzem...

Wystarczy raz na jakiś czas odświerzyc element pastą do polerowania, nie zajmuje to wtedy dużo czasu.

Posted
Osobiście z Maćkiem stwierdziliśmy, że Autosol, ale z drugiej strony co zrobić, by alu polerowane nie zaszło tlenkiem aluminium (nie zaśniedziało), to samo z tym mosiadzem.

Ja bym to zabezpieczył jakimś dobry woskiem do felg, tylko przed wyborem sprawdzić czy nadaję się do gołego alu.

Posted
ale z drugiej strony co zrobić, by alu polerowane nie zaszło tlenkiem aluminium (nie zaśniedziało), to samo z tym mosiadzem...

Wystarczy raz na jakiś czas odświerzyc element pastą do polerowania, nie zajmuje to wtedy dużo czasu.

popieram, postępowanie identyczne jak z felgami polerowanymi

Posted
kabul, nie za gorąco przy silniku na to?

Lepsze to niż nic i domyślam się ,że samochód o którym mowa będzie odpalany od święta i bardzie Przemkowi zależy na ochronie podczas postoju.

Z ochrony przychodzi mi jeszcze do głowy anodowanie bezbarwne ale nie ma pojęcia jaki to wpływa na pasowanie elementów i na wewnętrzne ścianki gaźnika bo chyba element trzeba anodować w całości.

Co do polerowania to ok ale w takim wypadku mamy non stop żywy stop bez ochrony. O ile polerowanie co jakiś czas pokrywy zaworów problemów by może nie stwarzało to polerowanie gaźnika w każdym zakamarku i od każdej strony będzie dość kłopotliwe - o skrzyni biegów czy napędach nie wspomnę.

Posted

Zawsze można kolege Thomasa wysłać do tej roboty (mówie o polerowaniu napędów i skrzyni biegów).

Auto nie jest moje, pytanie zadał mi szef firmy, która m.in restauruje mi samochody.

Natomiast fotki tych dzieł są w dziale pokaż swój blask.

Chodzi o silnik Simplexa, o śmigło z wentylatora, kolektory itp.

Posted

Tak jak pisałem już w jakimś temacie Belgom Alu polecany jest na DW forum i naprawdę się sprawdza. Porównując do autosola to różnica kolosalna.