Vit0 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Ja do kokpitu uzywam tego Sonaxa o ktorego autor pytal, Xtreme Cockpit Cleaner. I jestem bardzo zadowolony, plastiki nabraly ladnego koloru, sa matowe, wydaja sie takie miekkie wizualnie. No i kurz nie trzyma sie ich tak jak wczesniej. Poza tym po tym Sonaxie nie mam problemu z przyklejeniem na deske Nano Sticka. A przy innych preparatach po prostu nie chcial sie trzymac.
Thomas Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 ostatnio robiłem małe zamówienie i z ciekawości postanowiłem dorzuć do niego 2 gąbeczki tzw. "Magiczne gąbki" sam byłem ciekaw,a że cena niewielka więc wziąłem dzisiaj kilka minut temu przetestowałem na plastikach u siebie i na tapicerce bo niby do wszystkiego jest trochę sceptycznie podchodziłem do tego,ale byłem zaskoczony efektami i to bardzo pozytywnie tutaj miałem taki czarny ślad, nie wiem nawet od czego , nie brała tego benzyna,ani żaden cleaner ,a ta gąbeczka poradziła sobie bez najmniejszego problemu ... używałem ja w połączeniu z wodą destylowaną ,wystarczyło namoczyć lekko i już przed: po: a tutaj deska rozdzielcza po użyciu gąbki widać taki biały nalot, to właśnie po działaniu gąbki a tutaj po włącznie z wytarciem: oczywiście żeby zetrzeć ten biały nalot, użyłem nasączonych ściereczek po użyciu gąbki : po wytarciu dodatkowo nasączoną ściereczką : próg przed użyciem gąbki: po użyciu: a tutaj po wytarciu nasączoną ściereczką dodatkowo : oczywiście to tylko po użyciu gąbki i ściereczki tak wygląda to nie wszystko co jeszcze zostanie zrobione,ale ogólnie to jestem bardzo mile zaskoczony i polecam a i tak przy okazji po wyczyszczeniu tą gąbeczką zrobił się ładny matowy kokpit
fonnes Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 @Thomas, też kupiłem te gąbki z takim samym sceptycznym nastawieniem, a tu widzę że warto je wypróbować, bo jeszcze ich nie używałem
Thomas Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 fonnes, jak na tą ich nazwę "magiczna gąbka" to tym bardziej jakoś mnie odpychało no,ale cena niewygórowana więc mówię sobie zobaczę i jestem na prawdę mile zaskoczony następny raz kupię ich więcej gdyż wyczyściłem wszystkie plastiki dzisiaj i gąbki nie ma,ale to głównie dlatego,że napisane było że można stosować także do tapicerki więc zobaczyłem i faktycznie coś niecoś tam czyści,aczkolwiek najlepsze ich zastosowanie to jednak plastiki
fonnes Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Wypróbowałem i faktycznie DZIAŁA!!! Miałem trochę przybrudzeń na jasno-szarych plastikach w ML-u i wszystkie zeszły bezproblemowo. Zrobiłem próbę na skórze podłokietnika i też czyści. Może nie jest to "sprzęt" do profi detailingu, ale dla amatora do czyszczenia miejscowych zabrudzeń jest jak najbardziej OK. wyczyściłem wszystkie plastiki dzisiaj i gąbki nie ma Ja, ze względu na cenę, kupiłem 6 szt.
Administrator Evo Opublikowano 10 Października 2009 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 A może by tak jakiś link do tych gąbek ?
Arglist Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Link do gąbki Proszę Bardzo
Oskar Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Cena fajna, nazwa srednio zachecajaca, ale chyba sam tez wyprobuje ten wynalazek
Thomas Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Cena fajna, nazwa srednio zachecajaca, ale chyba sam tez wyprobuje ten wynalazek wypróbowane, strona wcześniej fotki słabo pokazują,ale efekt jest i to bardzo fajny !! także polecam
kanar Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 zastanowiliscie jak mocnym detergentem musi byc namoczona ta gabka, zeby to dzialalo? do kolpakow bym to moze uzyl, ale we wnetrzu to bym tej gabki nawet w opakowaniu nie polozyl
Thomas Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 zastanowiliscie jak mocnym detergentem musi byc namoczona ta gabka, zeby to dzialalo? nawet nad tym nie myślałem aczkolwiek samo namoczenie jej w wodzie ( zrobiłem to w destylowanej ) i przetarcie czyszczonej powierzchni daje radę poza tym ta gąbka ma trochę inna fakturę niż zwykła gąbka ...
kanar Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Thomas wierzysz w magie???? Sama gabka z woda, chocby nie wiem jakiej byla faktury i jakiego materialu (kosmiczny zel ) to nie da rady.
Thomas Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Thomas wierzysz w magie????nie wierzę, ale w efekty tak i efekt mi się podobał nie wnikałem co te gąbki w sobie mają ....
henryk_kara Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Sama gabka z woda, chocby nie wiem jakiej byla faktury i jakiego materialu (kosmiczny zel ) to nie da rady. może dać radę - te gąbki to prawdopodobnie jest wariant tego: link czyli de facto to: link podobno bardzo skuteczne również w domu - ściany, blaty, tapety itp. sam myślę się zaopatrzyć w kilka...
Administrator Evo Opublikowano 13 Października 2009 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 W Lelercu kupiłem dzisiaj dwie takie gąbki firmy "Jan Niezbędny",6 zł dwie sztuki.
Thomas Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 W Lelercu kupiłem dzisiaj dwie takie gąbki firmy "Jan Niezbędny",6 zł dwie sztuki. jakie to gąbki ?? bo chyba raczej nie takie jak te o których mowa powyżej
Administrator Evo Opublikowano 13 Października 2009 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Dokładnie takie. Mam te z Allegro,i te ze sklepu niczym się od nich nie różnią,zarówno w wygladzie jak i działaniu.
Thomas Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 evotuning, i mówisz że w Leclercu jest to samo ... a gdzie to można znaleźć , na jakim dziale ?? to skoczę i kupię
Administrator Evo Opublikowano 13 Października 2009 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Gospodarstwo domowe itp. 2 sztuki kosztują niecałe 6 zł. Te z Leclerca mają dodatkowo drugą warstwe,jak w zwykłym zmywaku,ale to raczej się nie przyda w czyszczeniu auta.
Thomas Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 to --> http://www.janniezbedny.pl/produkt_more.php?id=102# tak ??
Administrator Evo Opublikowano 13 Października 2009 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Dokładnie tak
Administrator Evo Opublikowano 19 Października 2009 Administrator Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Hm,biorąc pod uwage fakt że te gąbki są robione z tego samego materiału to cena troche zaporowa.
Thomas Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Hm,biorąc pod uwage fakt że te gąbki są robione z tego samego materiału to cena troche zaporowa. dokładnie tym bardziej,że mi taka gąbeczka starczyła na jedno uzycie/jedna gąbka ... nie wiem jak z tą jest ,ale gdyby tak było to słabo trochę i cena zbyt wysoka ...
henryk_kara Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 noo, ale to jest przecież Importowana Niemiecka Gąbka - Radiert den Schmutz weg! ja musze w końcu spróbować tej z Leclerca - poważnie starcza tylko na jedno użycie?
Rekomendowane odpowiedzi