Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich,

Przymierzam się do tematu naprawy i farbowania przednich foteli w jasnej skórze.

Na bokach są widoczne wyraźne pęknięcia, do tej pory moje naprawy skupiały się tylko na farbowaniu, ale obawiam się że tym razem przydałby się jakiś wypełniacz. Korzystałem z produktów lederzentrum . i tu pojawia sie problem, lederzentrum w swojej ofercie ma płynną skórę ale wg. ich zaleceń nie powinno się stosować na miejsca narażone na masę ciała itp. Widziałem ejdnak u innych producentów w ofercie np. funiture clinic płynna skóre i wg ich opisu można spokojnie stosować na miejsca narażone na prace np. boki foteli . Co doradzicie ? jakie jest wasze zdanie ? sa to absolutnie różne produkty i dokupić produkt innej firmy czy to tylko kwestia podejścia sprzedawcy ?

Dzięki z góry

8188234_18406048_1368317809896863_464543355_o.jpg

8188235_18426816_1368317763230201_1942848776_o.jpg

8188240_18426816_1368317763230201_1942848776_o.jpg

Posted

Szpachla, farba, wykończenie, zabezpieczenie i na jakiś czas będzie dobrze, ale przy tak dużym procencie powierzchni elementów jaki zajmują zniszczenia skłaniałbym się na wymiane skóry na nich.

• 1 month later...
Posted

Ostatnio troszkę powalczyłem z 17-to letnią skórą która wyglądała tak:

nmmk1rvkkqga_t.jpg

ltylxgdgwuwz_t.jpg

ubfz8pc2ro8s_t.jpg

nbis2oyykgat_t.jpg

Po dokładnym oczyszczeniu (Strong) i zastosowaniu odpowiednich preparatów do zmiękczenia oraz odtłuszczenia (Lether Prep, Lether Alcohol) oraz wyszlifowaniu padami ściernymi oraz zaszpachlowaniu wszystkich dziurek, wyszło coś takiego jak poniżej, farby Colourlock, top z FurmitureClinic (przegiąłem z matem) zabezpieczenie Colourlock.

Tutaj jeszcze przed warstwą zabezpieczającą bez matu:

wewyp6f1y6xu_t.jpg

Tutaj już lakier wierzchni:

21a5igq6nx95_t.jpg

9y9ye9bcjmld_t.jpg

Nie wiem czemu zdjęcia wyszły takie małe, ale ostatnie jest tutaj większe:

http://fotowrzut.pl/4TIP29SV51

Posted

Całkiem przyzwoicie Ci to wyszło.

Jak klikniesz na zdjecie powinno dać sie powiekszyc :)