zdrowy_zab Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2016 Witajcie Moja krótka fotorelacja z mojej pierwszej korekty lakieru i zabezpieczenia powłoką kwarcową. Pacjent to mój pierwszy samochód, czyli VW passat b5 z silnikiem 1.8T i skrzynią tiptronic. Na pierwszy rzut, czyszczenie wnętrza...SG APC w stężeniu 1:10, potem zabezpieczenie SG Apple plastic dressing. Wszystko zostało dodatkowo wyprane, przy pomocy ADBL pre-spray (jako ekstraktor adbl textile rinse). Potem standardowo, odsmalanie przy użyciu SG tar&glue, deironizacja - ADBL vampire, glinka od valetpro. Zdjęć nie wstawiam bo każdy wie jak to wygląda... Na masce były zacieki po lakierowaniu...Całą maskę potraktowałem papierem ściernym 2000. Na zdjęciu cośtam widać Następnie polerowanie przy użyciu padów z flexipads, w przypadku maski 3-etapowo pad biały, pomarańczowy, żółty oraz past menzerna (400, 2500, 4000). Resztę samochodu traktowałem średnim padem (pomarańczowym) + fg 400 -> pomarańczowy + pf 2500 -> żółty + sf 4000. Na koniec wszystko dokładnie odtłuszczone, wymyte IPA i nałożona powłoka kwarcowa "Cquartz uk edition". Poszło gładko, łącznie 6h . Ogólnie cała praca łącznie z nakładaniem powłoki zajęła mi ok 50h. Rysa zminimalizowana przy użyciu lakieru zaprawkowego. Efekt końcowy
atvmmz Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2016 Szkoda, że tak mało zdjęć bo wyszło zacnie. Wszystko zrobione z głową, mimo nie dużego stażu na forum
shinekamcar Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2016 Fajnie wyszlo passat dostał drugie życie pozdr
hshadow14 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Fajna robota, spora przemiana sprawila że nawet zwykły passat bedzie się teraz wyróżniał na drodze Wysłane z mojego LG-K500n przy użyciu Tapatalka
SzymekM Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Hej, Fajna robota. Szkoda, że tak mało zdjęć, ale wiadomo na to zawsze brakuje czasu Jakiej maszynki używałeś ?
dominiczek9518 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 A mnie ciekawi ten różowy pad flexi czyżby pomarańcz zamienił się w róż od lakieru?
zdrowy_zab Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Hej,Fajna robota. Szkoda, że tak mało zdjęć, ale wiadomo na to zawsze brakuje czasu Jakiej maszynki używałeś ? Eurotec Dodane po 31 sekundach: A mnie ciekawi ten różowy pad flexi czyżby pomarańcz zamienił się w róż od lakieru? coś mi się pokiełbasiło
damiancd Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Fajnie, następnym razem poprosimy więcej zdjęć i będzie jeszcze lepiej
bmwsrc Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 Efekt całkiem całkiem Ale widać niestety na zdjęciach w pełnym rozmiarze niedociągnięcia na czarnych listwach zderzaków oraz na dokładkach zderzaków też... Praca na +
zdrowy_zab Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 B2b aplikowany na szybko z powodu dobrej pogody i małej ilości czasu 2 minuty i byłoby poprawione
zdrowy_zab Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2017 Z racji wiosny, passata uzbroiłem w felgi 16" + letnie oponki (hankook ventus prime 3 - 205/55/16) Na felgi zaaplikowałem powłokę, która mi została - cquartz uk - lepsze to, niż nic, zobacze, jak sobie poradzi Na opony B2B.
zdrowy_zab Opublikowano 2 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2017 Na passka miesiąc temu położyłem Unc-r :).... A gdyby ktoś był zainteresowany, to zapraszam na pw, jest na sprzedaż
Rekomendowane odpowiedzi