jazzman Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam, chciałbym odświeżyć lakier na A4 02' (ciemny szary lakier). Wybrałem sobie kosmetyki tzn. Poorboy's SSR2, SSR1, Black Hole oraz na sam koniec HDC cleaner oraz Zymol Carbon. Mam w związku z tym pytanie, czy użyć tych kosmetyków w takiej kolejności jak wyżej wymieniłem? Czy jednak zrobić inaczej ponieważ nie jestem pewien czy HDC nie zetrze mi wcześniej położonego Black Hole? Z góry dzieki za odpowiedz!
AndrewSC Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Raczej HDC, Black Hole, Zymol chociaż akurat w tym połączeniu to nie wiem czy Black Hole nie osłabi Zymola i nie lepiej po Cleanerze od razu wosk
Bl4oll Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Podpinam się pod temat Ponieważ posiadam ten sam lakier ciemny szary o oznaczeniu LY7Q i tez zastanawiam się czego użyć żeby był najlepszy efekt...Myślę nad AutoGlym'em ale z chęcią zasięgnę porady bardziej doświadczonych ode mnie.
W1Michal Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2016 black hole i HDC plus wosk zymola to kiepskie połączenie. Albo BH i wosk albo HDC i wosk. Kłaść jedno na drugie nie ma sensu.
patol Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Też mam LY7Q i po HDC kładę od razu Glasura. Wszystkie podbijacze koloru itp. osłabią znacznie wosk. Zresztą wydaje mi się, że połączenie HDC + wosk Zymola przyciemnia lekko kolor lakieru.
jazzman Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Postanowiłem nie nakładać teraz Zymola tylko Natty's blue. Jak już wosk na samochodzie będzie się kończył zaaplikuje HDC+ Carbon i wtedy ocenie co będzie lepsze
Rekomendowane odpowiedzi