Gustav Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Witam. Od dłuższego czasu borykam się z problemem i pytaniem: Jaki pokrowiec zakupić ? Ale przeglądając oferty nie znalazłem nic ciekawego dla mnie. Moja wymagania: - maksymalna delikatność dla lakieru auta !!! I to w zasadzie jedyny wymóg bo pokrowca będę używać w garażu bądź na dworze jak temperatura będzie bardzo wysoka. Czy inwestować w nieestetyczne pokrowce z gumką ? jeśli tak to jaki ? A może zakupić materiał i poprostu nakryć auto ? PS: Dodam że swego czasu kupiłem materiał, taki na prześcieradła ale nie jestem zbytnio z niego zadowolony bo jest zbyt sztywny. Chciał bym uzyskać taki efekt:
Kr1Krk Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Szukam też czegoś takiego, więc się podepne pod temat bo zdarza mi się, że muszę zostawić samochód na zewnątrz, też się właśnie zastanawiałem jak to lakier przeżyje, bo jednak zawsze się jakoś będzie tarło. Myślałem, żeby kupić dużo większy, tylko, że niestety mam duży samochód i nie bardzo są tak duże, a znowu z drugiej strony jest problem z warunkami atmosferycznymi. Piszesz, że na dworze też chcesz używać, w przypadku przykrycia samochodu materiałem, w przypadku gdy zerwie się wiatr będzie problem. Tak samo w przypadku jak będzie dużo większy niż samochód, więc chyba coś kosztem czegoś ;/
Gustav Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Tego pokrowca będę używał na zewnątrz ale przy wysokich temperaturach. Mam taki materiał niby na prześcieradła, zawiozę go chyba do pralni. Może się zmiękczy i będzie bardziej delikatny.
Roonie Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Też od dłuższego czasu szukam pokrowca na swoje auta, które są niejeżdżone na co dzień, bo wkurza mnie ciągłe osiadanie kurzu. Pokrowce wewnętrzne mocno przylegające do auta robione są ze strechu/bawełny akrylowej. Standardowe, czyli dość sztywne pokrowce zewnętrzne i ich oddziaływanie z lakierem było już opisywane.
lukwawa Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Na stronie autopyjama.com znajdziecie pełną ofertę pokrowców wykonanych z przeróżnych materiałów i kolorów. Ceny wynosza od 250 EUR do ponad 1000 EUR.
Roonie Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Jest też ta firma http://www.classicadditions.com, ale ja szukam trochę tańszej alternatywy
Roonie Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 może softgarage.pl oni robią pokrowce w stylu , a ja szukam bardziej dopasowanego
gregoryffm Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 I jak Gustav, doszedłeś do czegoś? Zakupiłeś jakiś pokrowiec?
Krzysiek15 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2016 Ja z kolei zamawiałem na kegel24 i jestem zadowolony
Gustav Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 Kotlecik ale co tam . kupiłem to: http://allegro.pl/pokrowiec-plandeka-na ... 02666.html Pokrowiec jednowarstwowy, podejrzewam że prziewszy większy snieg i mróz i momentalni się porwie ale ten pokrowiec ma chronić przed osiadaniem kurzu, jak narazie daje radę. Materiał jest ok - w sensie jest delikatny. Rozglądam się za czymś innym, pokrowce pro to koszt ponad 80 zł - 3 warstwy.
Rekomendowane odpowiedzi