PrzemekP_007 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zabrzmi to tak jakbym był analfabetą ale pisałem tego posta prawie miesiąc Przejrzałem całe PSB aby zobaczyć efekty Waszych prac na poszczególnych kosmetykach, które miałyby mi pomóc skompletować mój własny zestaw. Jestem baaaardzo początkujący w tematyce detailingu choć od małego spędzałem sporo godzin na czyszczeniu aut mojego Ojca, używałem wtedy pasty tempo i jakiegoś ludwika do mycia Kilka z poniższych już mam u siebie (oznaczyłem je pogrubieniem) bo gdybym kupił wszystko na raz to moja piękniejsza połówka wygoniłaby mnie z domu Polerkę wybrałem taką a nie inną ponieważ będzie to moje pierwsze narzędzie tego typu a nie wiem czy po prostu się do tego nadaję więc nie chcę za dużo zainwestować ale na pewno chcę spróbować Będę pracował na początek na toyota corolla e10 sedan w kolorze soczystej wiśni Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem i efekty mojej pracy będą mnie zadowalały to później pójdzie pod polerkę chrysler PT Cruiser srebrny metalic i mój Ford focus MK2 kombi również srebrny metalic Mycie: Pre - ValetPRO pH Neutral Snow Foam Szampon - Shiny Garage Strawberry Car Rękawica Flexipads Merino Soft Wool Wash Mitt DeIRON - Gyeon IRON Procboard 2 wiadra z Leroy'a + GG aby oddzielić syf Przygotowanie do korekty: ValetPRO glinka Yellow Poly LUbryk do glinki to mix shampoo + woda w PET + trigger Korekta: OSCYLACYJNA POLERKA SAMOCHODOWA Z DYSKAMI POLERSKIMI BASS polska --> uwielbiam ten emotikon MONZERNA PG500 MONZERNA PF2500 Koch Chemie Hochglanz Antihologram Politur Futro polerskie Flexipads Royal Pads Hard Pad Polishing Royal Pads Medium Pad Polishing Royal Pads Finish Crown Pad tzw. Wafel na finisz:) Środek: Shiny Garage Interior Cleaner 500ml Furniture Clinic Leather Care Kit Furniture Clinic szczotka do czyszczenia skóry Karcher Puzzi 8/1 Zestaw Chemspec Formula 90 + Enz-All Zabezpieczenie: Wosk Collinite 915 Marque D'Elegance na lakier Meguiar's Endurance High Gloss na opony Na finish plastików PB neturall Look Dodatkowo: Mnóstwo IPA Mnóstwo MicroFiber + fluffy ręcznik 3M Taśma maskująca niebieska 19mm 3M Taśma maskująca niebieska 25mm 3M Taśma maskująca biała 38mm Aplikatory i oczywiście pędzle na zewnątrz, wewnątrz Prośba zatem o Wasze opinie oraz ewentualne propozycje co byście poprawili lub czego brakuje bo też mogłem coś przegapić
KapitanSnuja Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Mocne APC, do detali na zewnątrz i pre-washu niezabezpieczonego lakieru czy pod korektę. A tak to konkret;) Jeszcze jakieś pędzle i aplikatory, ale to pewnie nie pisałeś o nich po prostu.
PrzemekP_007 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Mocne APC, do detali na zewnątrz i pre-washu niezabezpieczonego lakieru czy pod korektę. A tak to konkret;) Jeszcze jakieś pędzle i aplikatory, ale to pewnie nie pisałeś o nich po prostu. Jeżeli masz jakieś propozycje na dobre,efektywne APC do zewnętrznych to chętnie bo chyba faktycznie przegapiłem Pędzle i aplikatory mam
KapitanSnuja Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Z Shiny Garage Red Devil sobie świetnie radzi
gurner Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 Fajny zestaw. Dobrze, że nie K2 i inne sonaxy. Z początkującymi bywa różnie
blaszczu Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2015 Zestaw na początek wydaje się być jak najbardziej OK jednak zastąpiłbym Menzerne FG500 - weź FG400
DBS Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 Panowie, pozwolicie że podepnę się pod temat. Dostałem od znajomego 0,5kg farecli G3, przygotowuję się do korekty Mazdy 3 2004r. Chciałbym zapytać o pasty polerskie, jakie pasty muszę zakupić aby wykonać pełną korektę ? Czy zestaw Zestaw Menzerna FG500 + PF2500 + SF4000 będzie optymalny ? Czy ew. którąś z past mogę zastąpić g3 ? Dziękuję za odpowiedzi.
sebek1993 Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 Kolego wyrzuć tą G3 bo tylko biedy narobisz. Kup Menzerne FG500 + PF2500 + Koch Antihologram i będziesz zadowolony
DBS Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 Koch Antihologram będzie lepszym wyborem od Menzerny SF4000 ? Jeśli tak to dlaczego
sebek1993 Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 Między innymi że lepiej się nim pracuję i lepiej spełnia swoją rolę Tyle że w zestawie Menzerna Ci taniej wyjdzie także jak wolisz
mario704 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 Jako piane mogę polecić z czystym sumieniem Shiny garage fruit snow foam 2015-neutralna dla wosku więc i potem nie będzie problemu umyć wozidło a i dobrze domywa Jak tańsze apc do wnętrza i nie tylko Nielsen Cyclone też się sprawdzi Przed dressingiem do opon zastosuj ADBL tire and rubber cleaner(jak i na uszczelki) i będzie elegancko.
DBS Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 Znalazłem coś takiego: http://olx.pl/oferta/pasta-polerska-zes ... 4;promoted Czy jest to odpowiednik past FG500+PF2500+SF4000 ? Ma inną etykietę a jednak producent ten sam, czy to to samo ? Dziękuję za odpowiedzi
WaxItCar Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 Między innymi że lepiej się nim pracuję i lepiej spełnia swoją rolę Tyle że w zestawie Menzerna Ci taniej wyjdzie także jak wolisz hmm a co SF4000 nie spełnia roli? Znalazłem coś takiego: http://olx.pl/oferta/pasta-polerska-zes ... 4;promoted Czy jest to odpowiednik past FG500+PF2500+SF4000 ? Ma inną etykietę a jednak producent ten sam, czy to to samo ? Dziękuję za odpowiedzi Są to nowe oznaczenia, ten sam producent ta sama pasta FG500 -HCC1100 PF2500 -MCP2500 SF4000-SF3500
sebek1993 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 WaxItCar, spełnia ale osobiście wolę antiholograma, w sumie nie tylko ja Jak kolega chce oczywiście może kupić z menzerny
WaxItCar Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 WaxItCar, spełnia ale osobiście wolę antiholograma, w sumie nie tylko ja Jak kolega chce oczywiście może kupić z menzerny owszem jednak tutaj też pozostaje kwestia lakieru na miękkim szybko można go wypracować, na twardym jednak wolę SF4000 bądź FF3000
sebek1993 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 Tak więc niech kolega sam wybierze co woli bo teraz moim zdaniem ma już wystarczająco informacji
Rekomendowane odpowiedzi