detailercar Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 Dzisiaj przeprowadziłem test APC z Polotyp. Sponsorem testu jest Środek rozrobiony w proporcji 1:7 Pacjentem były drzwi w VW T4 Przed czyszczeniem testowanym środkiem prezentowały się następująco. Widać że jest co myć. Drobne 50/50 Ścierka po przetarciu kawałka prezentowała się następująco Efekt końcowy po użyciu APC z Polotype Podsumowując: Produkt według mnie ładnie pachnie, zapach podobny do cytrusów oraz nie jest drażniący. Bardzo dobrze domywa co można zauważyć po powyższych zdjęciach. Gdyby nie uszkodzona butelka podczas transportu to bym użył go jako prespray, ale że pęknięte było dno to zostało mi tylko 40 ml Dziękuje Polotyp za możliwość przetestowania środków. Na dniach kolejne testy.
manio49 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 A widzisz butelkę po tenzim i info że rozrobione 1:7? :-)
detailercar Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 Butelka po tenzim mi została, oryginalna w ktòrej było APC pęknięte dno miała więc musiałem do czegoś przelać. Tak jak kolega pisze rozrobione w stosunku 1:7.
sardzent Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 hmmm masz mozliwosc potem psinkac APC cyclone czy np 4nano i zobaczyc czy cos jeszcze zejdzie, takie efekty sama MF czy pedzelkowales ?
darkside Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 Jak się dokładnie nazywa ten środek od Polytop? jeżeli Polystar to również otrzymałem próbkę i jest napisane, że środek jest gotowy do użycia (czyli nie koncentrat) i chyba nie powinieneś go rozcieńczać, osłabiasz jego działanie a sądzę że można z tych drzwi jeszcze więcej wyciągnąć tym środkiem.
detailercar Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 Pędzelkowałem. Niestety etykiety juz nie było bo sie rozmokła.
Karol Damla Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 Przepraszam wszystkich, APC Polystar Plus, który otrzymaliście do testów to koncentrat, pH 14,5 także mocna zasada. Rozrabiamy klasycznie, zależy od zabrudzeń. Przepraszam z mojej strony, poszły próbki ze starym opisem. Poprawimy ten błąd
darkside Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2015 Karol dobrze, że napisałeś zanim użyłem
xMarcin95x Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 POLYTOP Polystar to znakomity, wielozadaniowy środek czyszczący. Koncentrat do czyszczenia i usuwania zanieczyszczeń wszelkiego rodzaju w całej branży motoryzacyjnej. Preparat nie zawiera rozpuszczalnika i fosforu, przez co jest zalecany również z punktu widzenia bezpieczeństwa i ochrony zdrowia. Spryskaj czyszczoną powierzchnię i pozostaw na 2-3 minutyNastępnie wypędzelkuj powierzchnię aby wzruszyć brud Na koniec spłucz wodą W zależności od zabrudzeń można rozcieńczać w proporcji 1:4 do 1:10 Produkt bardzo fajny , przyjemnie się z nim pracuje - podczas spłukiwania bardzo mocno się pieni. Polystar świetnie poradził sobie z robalami na przodzie auta. Domył w 100% po 2 minutach od aplikacji bez użycia pędzelka. Aplikacja w stosunku 1:1. Dzięki za możliwość przetestowania produktu.
Rekomendowane odpowiedzi