zofx Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Witam. Kupilem do swojego Subaru używane lampy jdm. Jedną z nich jest jak nową a drugą odbierana do pary z innego auta. Widać że jest już szarawa w miejscu białego plastiku. Polerka z zewnątrz nie pomogla bo ewidentnie widać że to od srodka. Ma ktoś pomysły jak przywrócić biały kolor lampie od srodka ? Czymś wyplukac ? Może parą ? Ewentualnie jakich kosmetyków użyć ? http://s10.postimg.org/h4w4lwwux/IMG_20 ... 144758.jpg Lewa na zdjęciu jest ciemniejsza :-( Dzięki
JustMikee Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 Może by tak woda destylowana i trochę apc, zbyt agresywnej chemii nie można bo odblysnik powie narazie.. Wysłane z mojego HTC Desire 816 przy użyciu Tapatalka
Kornat Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2015 Woda z mydłem i płukasz, wypłukujesz później wodą destylowaną, aby nie został osad.
atvmmz Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 Lepsze są tabletki do zmywarek, później oczywiście płukanie wodą destylowaną.
jeleniouchy Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 Proponuje uważać z takim myciem lamp od środka, po jakimś czasie "srebrzanka" z odblyśników staje się mocno krucha i może wypłynąć razem z brudem po takim myciu. Jeśli chodzi o ten konkretny przypadek mam wrażenie, że lampy pochodzą po prostu z dwóch innych serii, stąd różnica w odcieniu. Polerowanie albo czyszczenie nic nie da.
Kr1Krk Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Jesteś pewien, ze to wina zabrudzenia? Wątpię, żeby lampy były tak idealnie równomiernie zabrudzone.
Rekomendowane odpowiedzi