golden0282 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Witam, znalazłem jeszcze jedną prace na dysku , wiec wrzucam Użyte środki : Mycie Slick & suds concentrated car wash PB Piana turtle wax zmieszana z APC Concept Dekontaminacja : Glinka BH Iron X Polerowanie : Menzerna 400 Scholl s17 Wolfs jeweler Gąbki NAT i Urban Maszyny DA Flex i Das Pro INspekcja : Ipa , Brinkmann Szyby : Car Glass Polish Gtechniq G5 Plastiki , uszczelki Gtechniq Trim Koła Mequiars Endurance SRP BSD Cleaner , wosk prima amigo Fusso 99 Zakres pracy obejmował tylko korektę , kół nie zdejmowałem , wnęki silnika i wnętrza również nie dotykałem , gdyż akurat te dwa ostatnie były solidnie dopieszczone przez właściciela . Całość zajeła mi jakieś 22 - 24 godz . Stan auta przed 6:30 pobudka i kilka nic nie wnoszących fotek... Zaczynamy Piana Mycie Detale Suszenie Po dokładnych oględzinach nie stwierdziłem obecności smoły na lakierze , właściciel mówił , że sam odsmalał auto ale wtedy pomyślałem, że nie uwierzę jak nie zobaczę . Więc zamiast środka od smoły na auto od razu poleciał Iron X , i ku mojemu zdziwieniu też zbyt krwawo nie było , dopiero po spianowaniu auta okazało się , że jednak Iron spełnił swoje zadanie Co innego na kołach , jednak tu muszę dodać , że przed Ironem nie użyłem żadnego mocniejszego środka , więc taki efekt akurat nie dziwi Potem znowu piana, płukanie i glinka , która również zbyt wiele nie miała do zebrania ... Po glince płukanie , suszenie i do garażu, następnie oklejanie i zaczynamy ... Po skończonej korekcie , całe auto 2 razy obleciałem Ipą , potem mieszanka piany TW z APC i płynem do mycia naczyń następnie ostateczne mycie , suszenie i końcowa inspekcja ,a że akurat wyszło słońce to autko wytoczyłem na zewnątrz Powrót do garażu na woskowanie ,dresingi itd itp ... Praca skończona ale fajnie było by zobaczyć efekty i sprawdzić czy wszystko wygląda jak powinno .. niestety deszcz padał prawie cały dzień , ale moja cierpliwość przyniosła efekty ,na kilka minut wyszło słońce, więc jazda na zewnątrz
yawaw Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Świetna relacja! No i sama Skoda też nietuzinkowa! Gratulacje!
Procent Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 piękna ta Skoda... ale nie było przy niej aż tak bardzo roboty
golden0282 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 piękna ta Skoda... ale nie było przy niej aż tak bardzo roboty Na żywo ten lakier wygląda jeszcze lepiej . No cóż, nic na to nie poradzę że tylko tyle było do zrobienia , poprzedni właściciel dbał tak jak powinien , a obecny nie dba tak o żone ,jak o to auto
MateuszX Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Bardzo ładny efekt,no i ten kolor bardzo popularny teraz się robi.
polo33 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 fajna szybka robota pięknie teraz eresa się prezentuje
golden0282 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 na irona kładłeś pianę? Tak, oczywiście nie od razu , bo było by to bez sensu . Przed spłukaniem czy to deironizera czy Tar removera przeważnie tak robię .
Heniek1989 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 ciekawa relacja, kolorek skody bardzo fajny i wdzięczny
hansio Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 najładniejszy kolor świetna robota, foto po maską dawaj
oldstarsgarage Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 Świetna relacja, zadbane auto zostało wypieszczone. Chociaż osobiście w lusterku oglądać tego modelu zbytnio nie lubię
Maverick86 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 Jeden z najładniejszych kolorów robota bardzo dobra Jedyne co w aucie mi sie nie podoba to spoiler ale to już nie twoja wina
cianek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 Pierwsze primo - świetnie wyszła korekta na tym lakierze. Drugie primo - dzięki tej relacji chyba szybciej zabiorę się do swojej Skody, stąd pytanie: jak używasz IronX na lakierze? Jakoś rozcieńczasz? Ostatnio kupiłem w żelu, ale nie wiem jak to rozcieńczyć, żeby nie zaszkodzić lakierowi bo póki co próbowałem 1:10 na kołach i krwawienia nie było (oczyścił średnio).
yunivers Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Czy ona ma folie na przednich reflektorach?
Kyler Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Bardzo ładna Skodzinka oraz ładny efekt na lakierze.
Rekomendowane odpowiedzi