mesior93 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Witam panowie prosze o kontrole i ocene małego zestawiku na początek:) a wiec tak.. mycie: AUTOBRITE MAGIFOAM 500ML CarChem Car Care Shampoo pranie tapicerki: 4NANO Vacuum Interior Wash 1000ml Szyby: CarChem Clarity Glass Cleaner 3 w 1 - 500 ML przygotowanie powierzchni i wosk: MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND MEGUIARS ULTIMATE POLISH Collinite no. 476 pady: MEGUIARS SOFT FOAM APPLICATOR MONSTER SHINE APLIKATOR TRI COLOR, POLISHING/FINISHING odrazu mowie ze wszystko bd aplikowane ręcznie z gory dziekuje za sugestie i poprawe z razie czego zestawiku:)
polak200 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Cienko. Piana, szampon... a gdzie glinka, coś na smołę, na opiłki? Wszystko jest napisane w najnowszych poradnikach, krok po kroku, więc trzeba poczytać. Żeby polerować, trzeba przygotować.
mesior93 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 czyli konkretnie glinka typu VALETpro BLUE CLAY BAR 100G a jakie propozycje na preparat na smołę i na opiłki?? A jak sie pracuje MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND i MEGUIARS ULTIMATE POLISH jak z aplikacja jest łatwy w polerowaniu??
Pzwmichu Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 Ultimate compound nawet nie próbuj ręcznie. Nawet tricolorem. Bedziesz walczył cały dzien a efektów zero
darkmanx87 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Witam, panowie a co powiecie na ponizszy zestaw do koloru czarna perła, jestem nowy poczytalem troche postow ale nie jestem pewny na 100% i prosil bym o weryfikacje zestawu wszystkie kosmetyki z Megs'a Mycie:Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner Przygotówka:Zestaw Glinka i lubrykant -Smooth Surface Clay Kit Swirl Remover ScratchX 2.0 (nie mam polerki maszynowej nie wiem czy ręcznie jest sens proszę o porade) Politura DC2 Woskowanie:Black Wax Proszę o weryfikacje i podpowiedzi w razie zmian i ewentualnie czy nakład się coś na wosk jeszcze? pozdrawiam.
Rynek Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2015 Ultimate compound nawet nie próbuj ręcznie. Nawet tricolorem. Bedziesz walczył cały dzien a efektów zero Myślałem o tym compound ręcznie ale jak tak ciężko to chyba zmienię zdanie a jak jest z MEGUIARS SWIRLX albo MEGUIARS SCRATCH 2.0 , ciężko jest ręcznie ? Z tego co czytałem to są mniej ścierne, jak z efektami?
Rekomendowane odpowiedzi