grabek246 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2015 Wrzucam zestaw użytkownika nie mogącego pisać w temacie! Witam. Jestem początkującym więc proszę o wyrozumiałość. Od niedawna czytam w wolnych chwilach forum i postanowiłem zakupić pierwszy zestaw kosmetyków i potrzebnych akcesoriów. Nie chcę na start wydawać majątku więc proszę o poradę co ewentualnie czym zamienić lub czego brakuje i co będzie niezbędne. Chcę się dobrze przygotować od tej strony, ponieważ jak zacznę czyścić swoje auto to głupio byłoby zapomnieć o którymś elemencie mycia bądź nie mieć do tego środków. Zestaw chemii: 1. APC SG Red Devil – 31,90zł Komory silnika - 1:8 Wnek drzwi i nadkoli - 1:8 Plastiki wewnetrzne konsole - 1:20 Tapicerka, podsufitka - 1:20 2. Środek do felg Valet Pro Blue Gel 1l – 34,90zł 3. Szampon Shiny Garage Strawberry (500ml) – 18,50zł 4. Do opon i uszczelek Nielsen Brillance (500ml) – 24,99zł 5. Usuwanie żywicy, asfaltu i owadów Prickbort Mac 124 1l – 33,00zł Shiny Garage BUG off – 26,90zł Benzyna ekstrakcyjna 1l – 10,00zł 6. Czyszczenie tapicerki i wnętrza Zakupionym APC. 7. Glinka Shiny Garage Glinka 100g – 34,00zł Będzie nakładana z szamponem 1:3 8. AIO (ręcznie) Autobrite Cherry Glaze 500ml – 49,00zł 9. Czernidło Potrzebuję czegoś tańszego, a w miarę ok. 10. Kropelkowanie Zostaję przy samym AIO. Za to co napisałem wychodzi 269,19zł orientacyjnie + pkt. 9 Nie miałem możliwości testowania kosmetyków. To pierwszy zestaw więc jeżeli znacie coś w lepszej cenie i jakości to proszę podawać Zestaw akcesoriów: 1. Pianownica Shining Car Mr. Foamer – 84,90zł Shiny Garage Perfect Active Foam 1l - 31,80zł 2. Dwa pędzelki budżetowe jeden do wnętrza drugi do zakamarków na zewnątrz – 12zł. 3. Szczotka do felg monster shine universal brush 9,90zł 4. Rękawica do mycia Monster Shine White Wash 9,90zł 5. Dwa wiadra 10l – 20zł Na tą chwile bez separatorów. 6. Ręcznik do osuszania Yellow Fluffy Dryer 80x60 – 29,99zł 7. Aplikator i Mokrofibra do AIO (ręcznie) Flexipads aplikator tricolor – 19,00zł 3x ściereczka z mikrofibry eurow 40x40 – 14,70zł 8. Butelki + atomizery 5x butelka pet z atomizerem 500ml – 22,45zł Tu wychodzi około 242,64zł. Czy według Was czegoś brakuje, powinienem dokupić coś w kosmetykach lub przyrządach do wykonania czyszczenia? Wystarczy to co opisałem? Nie posiadam profesjonalnego sprzętu. Liczę na pomoc, pozdrawiam.
czarT Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2015 Dzięki! Tak, to zestaw dla mnie. Dzięki za pomoc, nie mam 10 postów, a chciałem sprawdzić swój zestaw. Nie chciałem też specjalnie nabijać postów. Proszę o rady, pozdrawiam.
k@rto Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2015 9.Czernidło Potrzebuję czegoś tańszego, a w miarę ok. może Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer ? może nie najlepszy ale jest bardzo wydajny na początek ok. Shiny Garage BUG off – 26,90zł a to takie niezbędne ?
kamilgt Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2015 1. APC SG Red Devil – 31,90zł Komory silnika - 1:8 Wnek drzwi i nadkoli - 1:8 Plastiki wewnetrzne konsole - 1:20 Tapicerka, podsufitka - 1:20 do tapicerki bym chyba bardziej rozcieńczył 2. Środek do felg Valet Pro Blue Gel 1l – 34,90zł Zielona Tuga, a jak już tym wyczyścisz to potem będziesz mył wodą z szamponem po myciu samochodu (patrz punkt 10) 3. Szampon Shiny Garage Strawberry (500ml) – 18,50zł duuuuuużo lepszy i tańszy jest szampon BLINK 4 nie używałem ale podobno ok 5. Usuwanie żywicy, asfaltu i owadów Prickbort Mac 124 1l – 33,00zł Shiny Garage BUG off – 26,90zł Benzyna ekstrakcyjna 1l – 10,00zł prickbort OK, ale na owady bardziej mi się spodobał AF Citrus Power 7. Glinka Shiny Garage Glinka 100g – 34,00zł Będzie nakładana z szamponem 1:3 glinki SG nie używałem. Jako poślizgu dodajemy około 4 krople szamponu na 500ml wody 8. AIO (ręcznie) Autobrite Cherry Glaze 500ml – 49,00zł ok 9. Czernidło Potrzebuję czegoś tańszego, a w miarę ok. niestety nie pomogę, bo używam tylko Koch Nano Magic Plast Care albo powłok 10. Kropelkowanie Zostaję przy samym AIO. może chociaż testerek FK Hi Temp - 20zł a posmarujesz też felgi z zewnątrz i będzie łatwiej je domyć 1. PianownicaShining Car Mr. Foamer – 84,90zł Shiny Garage Perfect Active Foam 1l - 31,80zł wziąłbym SG Fruit 2015, nie zmyjesz od razu zabezpieczenia
mario704 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2015 Dokup jakiś samplerek chociażby wosku bo samo AIO długo nie poleży
czarT Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2015 Chemia 1. Co do APC to zobaczę jak zadziała i ewnetualnie rozcieńczę bardziej do tapicerki. 2. Jeżeli w momencie zamawiana będzie Tuga to ją wezmę, a jak nie to Valet Pro. 3. Wezmę szampon BLINKA 5. Wezmę BUG OFF lub Citrus Power w zależności co będzie dostępne. 9. Wezmę Shiny Garage Jet-Black 250ml. Dorzucę do tego FK HI TEMP tester za około 20zł. AIO mam wetrzeć aplikatorem tricolor, a później wytrzeć mikrofibrami? Później po jakimś czasie na to nałożyć ten tester? Tak samo go aplikować? Akcesoria 1. Wezmę SG FRUIT. Ogólnie to wiem, że każdy poleci coś innego od siebie i to fajne. Raczej chodzi mi żeby nie kupić na start jakiejś tandemy, a i tak przyjdzie czas na testy innych środków
czarT Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 Ok, zakupuję ze wspomnianymi zmianami. Do zamknięcia.
sarnecki1985 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Witam .mam pytanie zakupiłem kilka środków: Na początek surfex 1:20z pianownicy Cały samochód oraz felgi i wnęki pędzelkiem Drugi etap szampon DJ z ludwikiem mycie na dwa wiadra 3. AG polish wax oraz DJ lime prime 4. Nakładam wosk hard wax na felgi colinite 476 moje pytanie czy można połączyć AG POLISH WAX Z DJ LIME PRIME
rafaello0016 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Witam. Mam taki zestaw kosmetyków i akcesoriów w koszyku a jestem początkującym z kosmetykami i sie dopiero zagłebiam i chciałem sie dowiedziec bo mniej wiecej kolejność wiem jak stosować tylko po jakim zabiegu jest mycie i suszenie auta i jak sie stosuje te srodki
Czarny1 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 jak sie sprawdził duragloss??
Rekomendowane odpowiedzi