Luki S Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Witam Panowie, Zamierzam zakupić aerograf i mam parę pytań... Jakim sprzętem się posługujecie przy malowaniu skór ? Jaka dysza 0,2, 0,3 czy 0,8 mm ? Używacie specjalnych kompresorów czy podłączacie się pod normalny ? Czy ciśnienie w zwykłym kompresorze nie jest zbyt duże jak na taki precyzyjny sprzęt ? Pzdr.
DS_Tomek Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Dysze od 0,5 do 1,0 - zależnie od wykonywanej pracy. Ciśnienie na dużym kompresorze też możesz regulować, więc nie ma problemu.
Luki S Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Dzięki Właśnie rozkminiam co by tu u Ciebie zamówić... Na początek spróbuję z Furniture Clinic, tylko jeszcze dobrać kolor
zmorka Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 Im większy kompresor (zbiornik) tym lepszy,masz stałe ciśnienie, ja kupiłem sobie aerograf Paasche VL SET z trzema dyszami i iglicami za śmieszne pieniądze tj. ok 200 PLN, masz zbiorniczek zamykany i drugi otwarty, świetny sprzęt jak za te pieniądze, użytkuje go już kilka lat i nie ma żadnych problemów, a nawet w Polsce kupisz sobie części zamienne. Zrobiłem dyszą 0,5 kilka foteli i kanap i jest na + . Polecam
Rekomendowane odpowiedzi