damian Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2014 Witam, otrzymałem do przetestowanie od SNB szampon o zapachu gumy balonowej. Szampon rzadki, zapach z butelki wyraźnie wyczuwalny, przyjemny. pH tak jak producent podaje 7. Wlałem 20ml na 10l. Powstała dość duża piana. Auto ostatni raz myte ręcznie miesiąc temu, nałożony Sonax BSD z dodatkiem CG P40. W tym czasie opłukane dwa razy ostatnim programem, a pogoda przeważnie deszczowa. Podczas mycia piana na dobrym poziomie, jednak szybko znika po umyciu elementu, płukanie końcowe szybko przebiega, bo mało jej spływa. Poślizg bardzo dobry, zapach w czasie mycia średnio wyczuwalny, ale obok myte auta proszkiem, może to też zaburzyło odbieranie zapachu. Tak wyglądało po spłukaniu wodą A tak po osuszeniu ręcznikiem Szampon dobrze domywa, nie powstają trudno usuwalne zacieki, nawet jak przyschnie. Oceniam bardzo dobrze i polecam. Dziękuję SNB za możliwość przeprowadzenia testu.
kM3 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Test szmponu Bubble Gum Dzięki uprzejmości Kolegi Sebba75 otrzymałem spoooorą buteleczkę szamponu do testu. Widać, że poważnie traktują swoich testerów i czas, który poświęcają . Konsystencja szamponu: rzadka, podobna do wody. Zapach: Guma balonowa, niesamowity! zapach jak z dawnych lat.... Po pierwszym otwarciu butelki, sięgałem do niej jeszcze kilka raz w ciągu dnia by sie zaciągnąć. Musiałem się powstrzymywać by chlupnąć łyczka Zalecana przez Sebastiana ilość szamponu to 15ml na 10L wody i tyle wlałem. Piana: Bardzo gęsta, szybko powstaje i utrzymuje sie dosyć długo. Stan piany w połowie mycia: Mycie: Auto nie myte ok 2 miesiące, płukane 2/3 razy na bezdotyku. Na aucie goła powłoka gtechniq. Podczas mycia piana na dobrym poziomie, dość krótko utrzymuje sie na aucie. Dobry poślizg, rękawica nie stawia oporu. Zapach podczas mycia lekko wyczuwalny. Szampon dobrze domywa, nie zauważyłem w tym temacie problemów. Znając ceny produktów tej firmy będzie to z pewnością pozycja godna uwagi.
sebba75 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 kM3 bardzo dziękujemy za przeprowadzony test
Rekomendowane odpowiedzi