Piotrek Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Cześć, Od Tomka z detailershop.pl dostałem do przetestowania komplet ( no prawie bo bez Suede ) nowych mikrofibr Gyeona. Opis ze sklepu: GYEON Q2M Terry Towel to rewelacyjna mikrofibra do pracy przy samochodzie. Świetnie nadaje się do pracy z pastami polerskimi, cleanerami, politurami, przy polerowaniu powłok kwarcowych/ceramicznych, ale również we wnętrzu auta. Cięta laserowo, bez jakiegokolwiek obszycia, bez metek, jest idealnie bezpieczna dla lakieru, żaden jej element nie zostawi niepożądanych śladów na lakierze. Każdy egzemplarz ma trwale naniesione logo GYEON w prawym dolnym rogu Brzmi ciekawie. Przy pierwszym kontakcie fibra sprawia pozytywne wrażenie. W prawym dolnym rogu mamy logo producenta. Krawędzie są równe i tak delikatne jak cała reszta. Fibra ma podobną struktur jak zielony Sonus sprzedawany w 2 paku. Duży plus za brak metki. Kilka zdjęć: Od lewej: Urban , Eurow , Gyeon Od góry: Urban , Eurow , Gyeon Urban vs. Gyeon Gyeon vs. Eurow Gyeona wagowo porównałem z dwoma innymi fibrami, wynik dla porządku w tabelce: Terry Towel jako uniwersalną fibrę postanowiłem przetestować przy myciu szyb i przy pracy z AIO: Najpierw mycie szyb ... Myłem sprawdzonym GC 1:10 Szyba przed myciem dosyć brudna. Ślady po wodzie, pyłki, owady z autostrady. Szyba po myciu I pod słońce, to co widać to rysy I analogicznie tył. Przed. Po myciu Teraz czas na pracę z AIO. Wybrałem AF Tripple, aplikowałem bawełnianym aplikatorem od Megs'a Potrząsamy Sporo środka na aplikator. Niech fibra nie ma za łatwo. Mówili " Nie czyść tak bo lakier zacznie schodzić ". No i masz ... Chwila na wyschnięcie. I polerujemy ... ... jeden ruch i już Efekt Kilka słów podsumowania: Dobra, uniwersalna fibra o ciekawym wyglądzie i kolorze. I w jednej i drugie próbie poradziła sobie bardzo dobrze, mimo tropikalnej pogody. Na duży plus, brak metki i obszycia. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania, skargi, uwagi to śmiało. DS_Tomek, Dziękuje za udostępnienie produktu do testu.
kamilgt Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 piotr13, Czekam z niecierpliwością na test wafla
Piotrek Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 kamilgt, Wszystkie testy zrobione, kleję opis, wstawiam zdjęcia. Teraz BOA, potem Waffle.
dunga Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 piotr13, kolejny test pierwsza klasa. Te logo nie narobi komedii na lakierze? laserowe cięcie nie będzie się strzępić ?
Piotrek Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 piotr13, kolejny test pierwsza klasa. Te logo nie narobi komedii na lakierze? laserowe cięcie nie będzie się strzępić ? Logo zatopione w środku fibry, nie zauważyłem żadnej krzywdy. Podobno wycinane laserowo. Co do strzępienia to będę mógł powiedzieć dopiero za jakiś czas, ale są już na rynku fibry bez krawędzi i spisują się bardzo dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi