Chabsu Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udało mi się wynaleźć trochę wolnego czasu na przeprowadzenie krótkiego testu aktywnej piany od Blink, za co bardzo dziękuję. Kolejne testy niebawem. Konsystencja: niewiele gęściejsza od wody Zapach: fajny migdałowy Rozcieńczenie: ja wlałem 100ml na litr wody, siknąłem na kafelki i była bita śmietana, potem w obawie, że nie starczy mi na całe auto dolałem 100 ml wody i było trochę gorzej. Aha użyłem Glorii i niebieskiej wkładki Mój Rechabsowóz nie był myty od ponad dwóch tygodni, także trochę brudu się nazbierało. Przepraszam za fotki robione kaloszem ale efekt widać. Dodam, że na bezdotyku na którym byłem ciśnienie raczej nadawało się do podlewania kwiatków niż mycia samochodu Przed: Jakieś zacieki i ogromna ilość żółtych cicików z drzew:/ Zaczynamy: Po około 3-4 minutach I efekt: Tak, bagażnik otwarty;) Podsumowanie: Bardzo fajna piana do mocniej zabrudzonych pojazdów, jeśli cena będzie zadowalająca to będzie do dosyć duża konkurencja dla reszty zawodników. Wpływu na zjadania wosku nie sprawdziłem, bo nic na lakierze nie mam
damian Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Witam, dziękuję SNB za możliwość przetestowania piany Blink HD Foam Almond. Konsystencja rzadka, czyli jak większość pian. Do tej pory używane przeze mnie "mocne" piany miały raczej nieprzyjemny zapach, tutaj jest nuta zapachowa migdałowa, więc plus za to. Sprawdzone pH, które wynosi 14, czyli tak jak podaje producent. Obiekt testu trzymany 24h/dobę pod chmurką, myty ręcznie ostatni raz w tamtym roku, na bezdotyku chyba wiosną, a tak jedynie przez deszcz Na lakierze nic nie leży. Wlałem około 60ml piany na 1100ml wody. Gęstość piany oceniam na bardzo dobrą przy tym ustawieniu Marolexa. Zaczynami pianować Tak wygląda po paru minutach leżeniu na lakierze. Foty już suchego lakieru, bo na podstawie mokrego lakieru nie można określić działania żadnego produktu, bo mokre to wszystko wygląda jak super umyte. Zdjęcia do końca nie oddają efektu umycia auta, więc napiszę, że bardzo dobrze domyło się jak na 100% bezdotykowe mycie, lakier jest czysty, praktycznie brak drogowego osadu, co jest ogromnym plusem na korzyść tej piany. Jedynie została rdza. Ja na pewno zakupię do swojego arsenału, bo w tej cenie to bardzo fajna piana.
sebba75 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Ogromne dzięki za bardzo dobry test ?
Griffe Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 W jaki sposob osuszony został samochod?
damian Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Za 500, więc wszystko całkowicie bezdotykowo Później jeszcze oglądałem lakier i jestem w 100% zadowolony z rezultatu mycia. Auto specjalnie takie do testu, bo mocna piana, więc potrzebny był "szczur". Griffe jeżeli się zastanawiasz to polecam
Griffe Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 W takim razie chyba się skusze, bo rezultaty wyglądają więcej jak dobrze
diablo228 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Damian dobrze że Ci rdzy nie zjadła ogólnie piana bardzo fajna i spisuje się przy mocnych zabrudzeniach, Paweł produkt powinien przypaść wam do gustu
damian Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Damian dobrze że Ci rdzy nie zjadła Jedyny jej minus, że rdza jak była tak jest
Rekomendowane odpowiedzi