Sabat Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Dzięki uprzejmości Fran3k z Nanolex miałem przyjemność przetestować Nanolex Premium Paint Cleaner Test jest połączony z testem NanoWax Co o produkcie pisze dystrybutor Nanolex Premium Paint Cleaner to czynnik czyszczący zaprojektowany specjalnie dla lakieru samochodowego. Dla najlepszego wiązania powłok Nanolex z powierzchnią lakieru usuwa tłuszcze, pozostałości środków polerskich, wypełniacze, środki oleiste i pozostałe zanieczyszczenia. Nie zawiera cząsteczek ściernych. Premium Paint Cleaner powinien zostać użyty bezpośrednio przed aplikacją powłoki, co zagwarantuje jej najwyższą trwałość. Widać że chyba idealne wyjście dla tych co wymywają cleanery pod Sealanty. nada się pewnie także pod powłoki. Oto bohater: Jako że auto było u mechanika 2 tyg to trochę się zakurzyło i załapało brudu od drzew. Po umyciu okazało się że Natty blue ma się dobrze ( 1miesiąc i 900km od aplikacji) Nanolex Premium Paint Cleaner nie posiada cząstek ściernych więc trzeba było sobie inaczej poradzić. Maska została wyglinkowana, przejechałem PF2500 oraz SF4000. Zabieramy się za Nanolex Premium Paint Cleaner Koloru brak Zapach mocno intensywny, śmierdzi mocniej niż IPA ale zapach podobny. Wodnisty wsiąka w aplikator błyskawicznie. Praca w rękawiczkach wymagana. Smarujemy, Jak jest wilgotno to idzie bardzo łatwo, ale jak przysycha to już jest masakrycznie tempo. Coś tam widać.. a to wpływ na aplikator. Lakier jałowy tempy że aplikator piszczy. Przetarcie MF i bez problemu maziaje znikają. najlepiej chyba jednak jest go aplikować w formie mgiełki a nie na aplikator. Będzie jeszcze okazja żeby to sprawdzić. Co poszło do testu. od lewej strony Rg42 nakładany ręcznie. PB Natty Blue Nanowax Fk1000 [/b] Dlaczego tak, a bo chciałem sobie powąchać Rg i Blue Zobaczymy jak się będzie rozwijać.
Dystrybutor Fran3k Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 (sz)czekam(yyy)!
Sabat Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Producent twierdzi że wymywa resztki past. Ja zapodałem Ipa 1:1 a później cleaner, i po nim lakier był zdecydowanie bardziej tępy.
Sabat Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Też tak myślę, ale raczej chciałem sprawdzić jak zachowa się Natty,RG42 i NanoWax na tym. bo FK1000 to na wszystkim leży
comando Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 W żadnym sklepie nie widzę tego konkretnego produktu. Gdzie można ten środek nabyć ?
Sabat Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 http://autocosmetic.pl/nanolex-premium- ... leaner-151 w większości widzę że faktycznie nie sprzedają osobno, On jest dołączany do powłok. jako np Nanolex Ultra Paint & Alloy Sealant SET
comando Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Sabat, dzięki za link. Jest dokładnie tak jak piszesz. Oprócz tej firmy nikt nie ma go oddzielnie. Czy po pracy z tym cleanerem uważasz że warto wydać na 200ml 60 zł, jeżeli za tą cenę można mieć 500ml produktu innej renomowanej firmy ?
adk Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 A znasz jakiś cleaner pod sealanty który z czystym sercem polecisz? Z ciekawości pytam.
Sabat Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Wydaje mi się że nie jako jedyny cleaner. Jest wydajny i zostawia naprawdę fajnie przygotowaną powierzchnie, ale ma jedną podstawową wadę, która go skreśla dla zwykłych wyjadaczy. Nic nie kryje. Nadaje się na lakier po korekcie przed powłoki/sealanty Jako osobno raczej bym go nie kupił. Jako cały set to tak. Ja pod Coli i FK1000 stosuję Dodo LP lub Sonus-a, ale spokojnie znajdziesz informacje jakie inne
Dystrybutor Fran3k Opublikowano 4 Maja 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 To jest produkt, który nie ma kryć, więc cieszę się, że piszecie, że nie kryje on ma właśnie przygotowywać powierzchnię do idealnie jałowej - żeby aplikowany produkt potem jak najdłużej leżał. Stąd też nazwa Nanolex... Za to w 5l pojemniku wychodzi już naprawdę tanio - 60zł/litr tak jak piszecie - bardzo skutecznego cleanera.
Sabat Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Jako że było trochę czasu to koncze test po 1,5miesiącu i zrobieniu 3tys km. Wszystkie produkty jeszcze siedzą. Najlepiej wygląda imho RG42 i Natty blue. Zdziwiło mnie zachowanie FK1000 Auto było umyte Dodo BTM Niestety wcześniej stało pod lipą i zapchało wszystko Jak widać pod Naturala też będzie dobrze Postaram się jeszcze cleaner wykorzystać pod jeden wosk 50/50
Dystrybutor Fran3k Opublikowano 27 Czerwca 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2014 ok, czekam na relację. fajne video!
Lex450 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Sabat. Bardzo pożyteczne video i test. Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi